luni, iunie 21, 2021
26.1 C
Craiova

100 de ani de la înființarea Federației Maghiare de Lupte. România, prezentă la eveniment

Federația Maghiară de Lupte a marcat 100 de ani de la înființare și a organizat cu această ocazie un eveniment la care au luat parte invitați din majoritatea federațiilor naționale de lupte, inclusiv România. De altfel, țara noastră a fost reprezentată nu numai de președintele Federației, Răzvan Pârcălabu, ci și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Român.

„România, reprezentată la nivel înalt pe plan internațional! Pe lângă organizarea Turneului Internațional de Juniori din acest weekend, un alt eveniment important a fost bifat de către reprezentanții sportului românesc!

Președintele FRL Răzvan Pîrcălabu și Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu au fost prezenți la Budapesta, unde a avut loc sărbătoarea împlinirii a 100 de ani de la înființarea Federației Maghiare de Lupte.

Evenimentul s-a bucurat de prezența numeroasă a personalităților internaționale și de reprezentanții forului UWW”, se arată într-un comunicat al FRL.

Turneu international organizat de FRL

Festivitatea de la Budapesta are loc la scurt timp după ce Federația Română de Lupte a organizat un eveniment de succes, care a pus România pe harta internațională a competițiilor. Este vorba despre Turneul Internațional de Juniori „Dumitru Pîrvulescu & Vasile Iorga” ediția 2021, care a avut loc la București. 24 de țari și-au disputat în capitala României medaliile de campioni, la o categorie de vârstă ce reprezintă pasul către Seniori.

Rusia, SUA, Ucraina, Moldova, Ungaria sunt doar câteva dintre națiunile puternice care au participat la București cu cei mai buni sportivi. Luptătorii români și-au asigurat prezența pe podium la toate cele trei stiluri: lupte libere, greco-romane și lupte feminine.

Festivitatea de premiere a Turneului Internațional de Juniori de la București a adus pe podium și luptători români:

Clasamentul pe națiuni:

Lupte Greco-romane

  1. Ucraina
  2. Ungaria
  3. Moldova

Lupte Feminine

  1. Ucraina
  2. Ungaria

3. România

Lupte Libere

  1. Rusia

2. Moldova

3. Germania.

 

Ultimele stiri

FC Viitorul și Farul Constanța au fuzionat

Gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon urmând...

Mai multe articole din aceeasi categorie