Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

100 DE ANI DE ROMANIA! Programul complet al manifestarilor dedicate Marii Uniri la Craiova si Targu Jiu!

Marea Unire va fi sarbatorita cu fast si in orasele Olteniei! Astfel, la Targu Jiu si Craiova, manifestarile dedicate zilei de 1 Decembrie vor fi cu totul speciale.

Capitala de suflet a Olteniei, Craiova, a rămas în istoria anului Marii Uniri ca orașul natal al unor mari personalități precum colonelul Vasile Gagiu sau diplomatul Nicolae Titulescu, mesageri de seamă ai crezului românilor în unire, dar și locul ce se poate lăuda cu mărturii neprețuite – valori de patrimoniu, ce ne permit nouă acum, la distanță de 100 de ani, să ne mândrim la moment aniversar.

Iata manifestarile din Banie dedicate Marii Uniri:

– Orele 10.00 – 11.30: Str. A. I. Cuza, în fața Primăriei: Ceremonial militar-religios, paradă militară, spectacol

– Ora 13.00: Vizionare Documentarul: Marea Unire – România, la 100 de ani / PRODUCTIE AGERPRES – Sala de Consiliu a Primăriei Craiova

– Expoziția: Poloneze și românce care au schimbat lumea / Holul Primăriei Craiova, organizată de Primăria Craiova, cu sprijinul Institutului Polonez și Centrului Cultural Polonez din Craiova.

– Ora 18.00: Retragere cu torţe pe traseul Teatrul Naţional Marin Sorescu – Primăria Craiova

– Orele 18.30 – 20.00: Spectacol Tudor Gheorghe “Tot ce-i românesc nu piere” – Filarmonica Oltenia

– Orele 20.30 – 21.30: Poem simfonic Unirea cea Mare, spectacol-eveniment realizat de Opera Română Craiova – Sala Polivalentă. Pe scenă vor urca, spre a încânta publicul, Fuego, Dinu Iancu Sălăjanu, Gheorghe Roșoga și Cristina Scarlat. Biletele pot fi cumpărate online pe platforma eventim.ro sau la Agenția de bilete a Operei Române Craiova: str. Mihai Viteazul nr. 7, telefon: 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro, www.operacraiova.ro.

Momentul ceremonialului și al paradei militare va fi unul impresionant ca număr de militari și echipamente, asigurate de Ministerul Apărării Naționale, Jandarmeria Română, ISU, Administrația Națională a Penitenciarelor și Poliția Locală Craiova. Sâmbătă dimineața, craiovenii vor avea ocazia să retrăiască momente istorice urmărind parada a peste 600 de militari de la unitățile specifice fiecărui tip de armă din Ministerul Apărării Naționale și din sistemul național de siguranță, dar și defilarea de echipamente de tehnică militară, cu peste 65 de vehicule de la Ministerul Apărării Naționale și celelalte instituții din sistemul national de siguranță.

Un moment inedit pentru ceremonialul din Craiova dedicat Zilei Naționale a României îl va constitui defilarea a două plutoane echipate în ținute militare specifice celor două războaie mondiale din secolul XX.

La Targu Jiu, parada militara si concert INNA

La  Târgu Jiu, ceremoniile de Ziua Naţională a României se desfăşoară în Parcul Coloana Infinitului şi în Piaţa Prefecturii. Alături de tradiţionala paradă militară şi concerte, vor fi aprinse şi luminile de Crăciun.

Programul de 1 decembrie la Târgu Jiu va începe dimineaţă şi va fi încheiat seara, de un concert INNA. iata programul complet al manifestarilor:

Program 1 decembrie 2018 Târgu Jiu. Ceremonii în Parcul Coloana Infinitului

ora 11.00 – 11.05 – Primirea oficialităților. Salutul drapelului de luptă și al gărzii de onoare

ora 11.05 -11.10 – Intonarea Imnului de stat al României (Reprezentanții Bisericii Ortotdoxe Române și Fanfara „ARMONIA”)

ora 11.10 -11.20 – Te Deum oficiat de un sobor de preoţi,

ora 11.20 – 11.40: discursuri oficiale, susţinute de Prefectul Județului Gorj, Primarul Municipiului Târgu Jiu, Președintele Consiliului Județean Gorj

ora 11.40 –  Paradă Militară

ora 12.10 – Moment artistic – Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”

Program 1 decembrie 2018 Târgu Jiu. Festivităţi în Piaţa Prefecturii

ora 12.20 –  Deschidere Târg de Moș Nicolae (Organizator: CJCPCT Gorj)

ora 1700 – SPECTACOL EVOCATOR  „CEI 100 DE ANI DE ACASĂ  – CENTENAR ROMÂNIA”  (Scenariu – Ion Cepoi, Regia – Mălina Andrei):

– Intonarea Imnului Național al României

– Corul de elevi  al   Colegiului Național „Spiru Haret”

– „Unire în cuget și simțiri” – Palatul Copiilor Târgu Jiu

– Moment artistic – evocări istorice susținute de Teatrul „Elvira Godeanu”, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, CJCPCT și Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului” Polovragi  Proiecții secvențe din filme istorice și litografie

– „E scris pe tricolor Unire”, spectacol de muzică populară cu mesaj patriotic susținut de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”

ora 19.40 – Concert DJ Prandea

ora 20.00 – Aprinderea iluminatului festiv de Crăciun în oraşul Târgu Jiu

ora 20.10 – Concert INNA

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of