Fonduri europene de 800.000 de euro pentru modernizarea sediului Jandarmeriei din Ramnicu Valcea

Sediul Jandarmeriei din Ramnicu Valcea este o cladire veche de 40 de ani, care nu a mai fost renovata sau modernizata. Beneficiind de fonduri europene, conducerea Jandarmeriei va investi 800.000 de euro pentru aducerea acestei cladii la standarde moderne.

Fondurile au fost solicitate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, proiectul fiind realizat la iniţiativa conducerii instituţiei ca urmare a lipsei fondurilor din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit inspectorului şef al instituţiei, col. Grigore Ciauşescu.

“Ideea ne-a venit pentru că nu sunt fonduri la bugetul de stat pentru o astfel de situaţie. Am avut această nişă în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene şi, aşa cum au făcut şi alte câteva inspectorate judeţene de jandarmi din ţară, am decis să accesăm şi noi. Este o sumă mare şi de ce să nu luăm aceşti banii de la Uniunea Europeană dacă se poate? Eu sunt convins că anul viitor va începe această activitate de renovare, urmând ca în maxim trei ani de zile să avem un sediu renovat în care colegii mei să-şi desfăşoare activitatea în condiţii normale”, a afirmat şeful Jandarmeriei Vâlcea.

“Clădirea a fost construită în jurul anului 1974”

Acesta a precizat că investiţiile care se vor realiza prin proiect vizează, printre altele, anveloparea termică a clădirii, dotarea cu lift pentru persoanele cu dizabilităţi, schimbarea instalaţiei electrice, precum şi alte investiţii care au ca scop reducerea consumului de energie.

“Clădirea a fost construită în jurul anului 1974, deci este foarte veche. În plus şi consumul de energie este foarte mare, raportat la cei peste 3.000 de metri pătraţi pe care îi are. După această renovare vom avea şi panouri fotovoltaice din care intenţionez să consumăm această energie, iar surplusul care va exista vrem să-l injectăm în Sistemul Naţional de Energie Electrică”, a mai afirmat Ciauşescu.

Proiectul a fost aprobat de conducerea MAI şi a trecut de primele doua etape de evaluare la Agenţia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Vest Oltenia.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu