Spectacol superb la Slatina cu ocazia concursului “Calusul uneste Romania”! Copiii au dansat si in fata autoritatilor locale, la Primarie!

La Slatina este in plina desfasurare unul din cele mai populare concursuri de dansuri populare: “Calusul uneste Romania!” Concurs naţional al copiilor, ”Căluşul Românesc” se fala la ediţia cu numărul XXI. El are loc în perioada 19 – 22 Iunie 2019, reuneste peste 800 de participanți din țară și aproape 2500 de copii la parada portului popular.

Pe langa concursul propriu-zis, copiii au oferit o reprezentatie superba si in fata Primariei Slatina. Primarul Emil Mot, viceprimarii Claudiu Stancioiu si Gigi Vilceleanu i-au aplaudat pe elevi, admirand prestatia acestora. Lamga autoritatile locale a stat si omul caruia i se datoreaza in fiecare an organizarea ireprosabila a concuruslui, directorul Palatului Copiilor, Iliuta Brailoiu, maestru coregraf.

„Momente frumoase, ca de fiecare dată, la Concursul Naţional «Căluşul Românesc». Înţeleg că în continuare, astăzi după-amiază, la deschiderea oficială avem un eveniment deosebit. Aşa cum ştiţi, în ultimii ani, festivalul a crescut. Acum doi ani, am intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de dansatori de căluş, anul trecut a fost ediţia aniversară şi am avut acel tablou coregrafic pus în scenă de către toţi dansatorii din toată ţara şi invitaţii din străinătate. Înţeleg că şi în acest an s-a pregătit ceva deosebit. Eu ţin să felicit copiii pentru faptul că duc mai departe tradiţiile, dar şi pe îndrumătorii şi profesorii lor pentru că au grijă de ei să-i înveţe aceste lucruri. Felicit Palatul Copiilor şi pe domnul director pentru că reuşeşte de fiecare dată, de 21 de ani, să transforme Slatina, de Rusalii, în capitala dansului popular românesc”, a declarat, la randul lui, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

GALERIE FOTO:

Sursa: Euro Oltenia si ziare.com

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu