duminică, mai 22, 2022
24.4 C
Craiova

13 soldați americani morți în atentat, la Kabul. Biden amenință ISIS

Preşedintele Joe Biden a promis că SUA îi vor vâna pe autorii exploziilor de lângă aeroportul din Kabul şi a spus că a cerut Pentagonului să dezvolte planuri pentru a-i lovi pe jihadişti, relatează Reuters şi AFP.

„Nu vă vom ierta, nu vom uita. Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi”, a spus liderul de la Casa Albă în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc la câteva ore după dublul atentat care a provocat moartea a 13 soldaţi americani, cel mai sângeros bilanţ al unui atac împotriva armatei SUA într-un deceniu.

Biden a spus că cei 13 soldaţi americani care au murit în atacurile de ieri sunt „eroi” şi a precizat că SUA vor răspunde „cu forţă şi precizie”.

Aceşti soldaţi „sunt eroi care erau angajaţi într-o misiune periculoasă şi altruistă pentru a salva alte vieţi”, a subliniat Biden, care a ţinut un moment de reculegere pentru soldaţii ucişi.

Biden a mai afirmat că evacuările din Afganistan vor continua în pofida atentatului.

„America nu se va lăsa intimidată. Nu ne vom lăsa descurajaţi de terorişti. Nu îi vom lăsa să oprească misiunea noastră. Vom continua evacuarea”, a declarat preşedintele SUA.

„De asemenea, le-am ordonat comandanţilor mei să dezvolte planuri operaţionale pentru a lovi bunuri, facilităţi şi conducerea ISIS-K (de la numele provinciei Khorasan – n.r.). Vom răspunde cu forţă şi precizie în momentul şi locul pe care îl vom alege”, a mai spus Biden.

În acelaşi timp, a mai spus Biden răspunzând unei întrebări din partea unui jurnalist, nu există dovezi privind „o complicitate” între talibani şi gruparea Statul Islamic în atacurile din apropierea aeroportului din Kabul.

„Până acum nu mi s-a furnizat nicio dovadă că a fi existat o complicitate între talibani şi Statul Islamic” în atentatul revendicat de SI a dat asigurări Biden

Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte 60 rănite în urma celor două explozii produse în apropierea aeroportului din Kabul, unde mii de cetăţeni afgani sunt aglomeraţi în încercarea de a părăsi ţara înaintea încheierii operaţiunilor internaţionale de evacuare.

„Un al treisprezecelea soldat american a murit în urma rănilor suferite în atentatul de la poarta Abbey”, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului central al armatei americane, Bill Urban.
„Numărul răniţilor este acum de 18″, a adăugat el, în contextul în care precedentul bilanţ anunţat de Pentagon era de 12 morţi şi 15 răniţi.

Ultimele stiri

Președintele Ungariei, Katalin Novak, face mișcare în centrul Clujului

Katalin Novak, președintele Ungariei, se află în vizită în România. Ea și-a început ziua cu un pic de mișcare...

Mai multe articole din aceeasi categorie