Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Au aparut celebrii pepeni de Dabuleni! Concurate neloial in Romania de “harbujii” din Turcia, lubenitele vor fi vandute in Suedia!

Celebra lubeniţă din Dolj ar putea fi vândută anul acesta şi în magazine din Suedia, după ce agricultorii locali au fost contactaţi pentru a încheia contracte de export cu comercianţi din ţara nordică.
La începutul acestei săptămâni, agriculturii din Dăbuleni, judeţul Dolj, au recoltat primii pepeni destinaţi consumului, pe care au început deja să-i livreze către pieţele de en-gros. Fermierii au aflat, în premieră în acest an, că au posibilitatea de a încheia contracte prin care să trimită marfă şi către mari magazine din Suedia.
Oamenii spun că au marfă suficientă pentru a satisface şi consumul extern, că pepenii sunt bio şi ar putea ajunge faimoşi şi în străinătate fără probleme.
„Declarăm deschis sezonului lubeniţei de Dăbuleni care este certificată prin «Casa Pepenilor Dăbuleni», iar mai nou avem şi cooperativă care îi va ajuta pe fermieri să-şi vândă mult mai bine marfa. Cooperativa a primit o ofertă din Suedia pentru o anumită cantitate şi calitate: pepenele să aibă între 4 şi 6 kilogram. Acolo marfa va merge în supermarket“, a spus Claudia Ghiţă, purtătorul de cuvânt al Primăriei oraşului Dăbuleni.
Concurenţă neloială în România
Oficialul primăriei spune că în România se vând deja harbuji „contrafăcuţi“, promovaţi în mod fals ca provenind de la Dăbuleni. „Concurenţa pe piaţa internă este neloială. Deja se promovează prin pieţe, de peste o săptămână, că s-ar vinde pepeni de Dăbuleni. Acest lucru nu este adevărat, noi abia acum am declarat deschis sezonul recoltării de pepeni. Pepenii de Dăbuleni sunt bio şi trataţi conform standarelor şi normelor agricole şi ar trebui să nu fie confundaţi cu pepenii din Turcia sau Grecia“, a adăugat Ghiţă.
Alin Moraru este unul dintre fermierii din Dăbuleni interesaţi să livreze pepeni la export şi aşteaptă acum să vadă care sunt condiţiile impuse de marile magazine din Suedia. Anul acesta, la trei hectare, producţia este undeva la 240 de tone. Agricultorul este convins că pepenele de Dăbuleni va fi mult mai bine vândut în străinătate decât în ţară.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of