luni, iulie 22, 2024
24.2 C
Craiova

A concurat cu pantofi de culori diferite și a obținut rezultatul sezonului

Amalia Singuran și-a descoperit o nouă superstiție cu prilejul Cupei Europene pentru juniori de la Izvorani
Triatlonul românesc este pe val atât la nivel de seniori, acolo unde Felx Duchampt s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Jocurile Olimpice, cât și la juniori, unde țara noastră a ajuns pe locul 3 în Europa.
Amalia Singuran și Raluca Vîlcu sunt două dintre cele mai autorizate reprezentate ale noului val și au demonstrat acest lucru și la Izvorani, acolo unde au cucerit aurul la ștafetă mixtă. Pentru Amalia, aceasta a fost prima cursă în care a încercat ceva nou: a concurat încălțată cu pantofi de culori diferite: roz dreptul, albastru stângul.
„Mi s-au părut interesanți si am zis să încerc. Vor rămâne la fel și în continuare. Simt că mi-au purtat noroc” – Amalia Singuran, triatlonistă.
Pentru ea, circuitul de la Izvorani e cel mai frumos și revine mereu să concureze cu bucurie aici. Ea spune că această cursă, în care a terminat și pe 7 la individual, reprezintă exact acel concurs de care avea nevoie pentru a revenit în formă.
„E mult mai bine când ești cu echipa, când cunoști traseul, iar locul ăsta e unul din preferatele mele. Vreau să mă bucur din nou de curse, să găsesc pasiunea, motivația. În august voi avea calificări pentru Mondiale și sper să trec de ele. Față de antrenamente, în curse intervin emoțiile, trebuie să ai un psihic foarte puternic ca să treci peste momentele foarte rele, e mai greu decât la antrenamente” – Amalia Singuran, triatlonistă.
Și pentru coechipiera ei, Raluca Vîlcu, cursa de la Izvorani e una specială.
„La cursa asta vin de când sunt mică și îmi aduce ceva în suflet” – Raluca Vîlcu, triatlonistă.
Ea recunoaște că într-o cursă de triatlon cea mai dificilă e proba de înot, pentru că nu există distanțare între concurente și de aceea pot apărea lovituri dure sub apă. De asemenea, foarte des se întâmplă ca sportivele și sportivii să mai și înghită apă din lac.
„Eu sunt pregătită de lupta din lac, dar mă surprinde de câte ori intru în apă. Acum am și dat, am și luat. La prima baliză a fost bătaia cea mai mare. Apoi s-au liniștit apele. Totuși, se mai întâmplă să intre apă în gură. Apa din lac nu are un gust bun. Nici apa din mare nu îmi place, e prea sărată” – Raluca Vîlcu, triatlonistă
De fapt, Ralucăi îi place cel mai mult proba de bicicletă. Ea și recunoaște că dacă ar fi să nu mai facă triatlon, ar face ciclism.
Dacă nu aș fi făcut triatlon, ciclism aș fi făcut. Eu am început sportul, de fapt, cu înotul și acum 4 ani m-am apucat de triatlon” – Raluca Vîlcu, triatlonistă
Raluca Vîlcu îi ține pumnii lui Felix Duchampt la Jocurile Olimpice
Acum, Raluca abia așteaptă Jocurile Olimpice, pentru a-l putea încuraja pe Felix.
„O să-l urmăresc pe Felix la Jocurile Olimpice. Simt și emoția pe care și el o are și îi doresc mult succes” – Raluca Vîlcu, triatlonistă
În ștafeta mixtă, Amalia și Raluca l-au avut coechipier și pe liderul clasamentului european, Carol Popa. Ea spune că e o mândrie să se antreneze zilnic alături de el, la CSM Constanța.
„Să mă antrenez alături de el e o mândrie. Sunt foarte mândră de el, foarte bucuroasă pentru el, pentru că muncește enorm. Să fiu alături de el, să mă antrenez, îmi dă o motivație suplimentară” – Amalia Singuran, triatlonistă.

Ultimele stiri

Joe Biden şi-a retras candidatura de la prezidențiale. Vicepreședintele Kamala Harris va deveni adversara lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă

Președintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024. Acesta a făcut anunțul sâmbătă seară, pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie