sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

A fost învestit noul prefect de Gorj. E de la PMP

Ceremonia de învestire a noului prefect al județului Gorj, Cosmin-Petrișor Pistol, a avut loc astăzi în prezența directorului general al Direcţiei Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe.

La eveniment au participat și președintele Consiliului Județean Gorj, primarul municipiului Târgu-Jiu și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ.

Cosmin Petrișor Pistol este membru al Partidului Mișcarea Populară – din care s-a suspendat pe durata funcției de prefect – și de profesie este economist. A lucrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, după care la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, ca director la Direcția Economică.

Hotărârea de Guvern privind numirea sa în funcție a fost emisă ieri de premierul Ludovic Orban.

Județul Gorj are un nou prefect după ce Cristinel Rujan, numit în august 2019 de Guvernul PSD, a demisionat.

Potrivit Declarației de avere publicate pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, noul prefect figurează cu domiciliul în județul Timiș.

De altfel, el deține mai multe apartamente în Timișoara, a fost doctorand al Universității de Vest din Timișoara și are conturi bancare deschise la sucursale din acel oraș.

Potrivit aceleiași declarații de avere, el a și lucrat la filiala unei instituții financiare de creditare de tip IFN din Timișoara, filiala Târgu Jiu.

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat că noul prefect are susținerea organizației județene a PNL. Mandatul lui Pistol este practic unul provizoriu, până la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie