luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

A început procesul lui Donald Trump

Procesul lui Donald Trump a început oficial în Senatul american. Senatorii care vor judeca au depus jurământul în fața președintelui Curții Supreme.

Donald Trump este al treilea președinte din istoria SUA care trece printr-o astfel de procedură.

Actul de acuzare a fost adoptat la 18 decembrie anul trecut. Donald Trump este acuzat de „abuz de putere”. El ar fi condiționat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina de investigarea de către procurorii ucraineni a lui Hunter Biden. Acesta este fiul lui Joe Biden, democratul care ar putea candida la președinția SUA împotriva lui Trump.

O altă acuzație se referă la obstrucționarea activității Congresului SUA.

Donald Trump mai este acuzat că ar fi obstrucționat ancheta Congresului. El le-ar fi interzis unor consilieri să depună mărturie în aceeași speță legată de Ucraina.

Trump se bazează însă pe majoritatea republicană din Senat. „Ar trebui să meargă foarte repede”, a declarat președintele american. El a afirmat în repetate rânduri că este victima unei înscenări puse la cale de democrați.

Democrații sunt majoritari în Camera Reprezentanților, dar decizia finală în ceea ce privește destituirea lui Trump o are Senatul. Aici, republicanii au majoritate, deținând 53 de voturi față de 47 ale democraților.

Senatul american are 100 de membri.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie