luni, ianuarie 24, 2022
-3.6 C
Craiova

A început procesul producătorului de film Harvey Weinstein

Producătorul de film Harvey Weinstein, acuzat de viol și agresiune sexuală, este judecat la Curtea Penală din New York, districtul Manhattan. Procesul propriu-zis a început azi, după ce, în ultimele săptămâni a fost selectat juriul.

Harvey Weinstein este, împreună cu fratele său, fondatorul Miramax. Una dintre cele mai de succes companii de producție de film. El pledează nevinovat la acuzațiile că ar fi agresat sexual două femei în New York.

Dar procesul de la New York este doar o parte din problema penală a producătorului. În octombrie 2017, Weinstein a fost acuzat de hărţuire sexuală, abuz şi viol de peste 80 de femei.

Încercând să impresioneze jurații, Weinstein a apărut la proces cu o carte.

Cartea este despre frații Herman și Joseph Mankiewicz. Ei sunt producătorii a două filme care au câștigat premiul Oscar: „Cetățeanul Kane” și „Totul despre Eva”. Cei doi au avut vieți tumultuoase, marcate de alcool, droguri, jocuri de noroc și relații sexuale cu mari actrițe. Cam ce i se reproșează acum lui Harvey Weinstein.

Filmele produse de frații Weinstein au câștigat nu mai puțin de 81 de statuete de aur.

Paul Callan, fost procuror și avocat al apărării susține că nu crede că această carte face parte din strategia de judecată a lui Weinstein. Avocata lui Weinstein, Donna Rotunno, a declarat că nu l-a sfătuit pe acesta să vină cu vreo carte la proces sau să citească în timpul procesului.

Dar judecătorul nu s-a lăsat impresionat de strategia acuzatului. Chiar l-a amenințat cu revocarea cauțiunii după ce l-a prins folosind telefonul mobil în timpul alegerii juriului.

Cauțiunea lui Harvey Weinstein a fost stabilită, în decembrie anul trecut, la 5 milioane de dolari. El a încălcat de mai multe ori sistemul de monitorizare a arestului la domiciliu.

Fostul producător de la Hollywood se află aproape de încheierea unui acord de 25 de milioane de dolari cu mai multe femei care l-au acuzat.

Weinstein a fost acuzat de agresiune sexuală în mai 2018. Se pare că are l activ multe victime din rândul actrițelor. El neagă toate acuzațiile și vorbește despre faptul că actele sexuale cu actrițe au fost liber-consimțite de acestea. Dar cel puțin 6 mari actrițe, între care Angelina Jolie, Mira Sorvino și  Gwyneth Paltrow îl acuză că le-a hărțuit sexual.

Dacă va fi găsit vinovat, Harvey Weinstein riscă închisoarea pe viață.

Acuzațiile devoalate public împotriva lui Harvey Weinstein sunt la originea mișcării MeToo , devenită virală în peste 85 de țări. #MeToo a devenit o etichetă virală și simbol al mișcării internaționale împotriva hărțuirii și violenței sexuale.

Ultimele stiri

Calendar ortodox 24 ianuarie: Sfânta Xenia

Sfânta Xenia era originară din Roma. În momentul în care părinții au hotărât să o mărite, ea a ales...

Mai multe articole din aceeasi categorie