Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

A murit Mihnea Constantinescu, unul dintre cei mai respectati oameni din politica romaneasca! S-a stins la doar 57 de ani intr-un spital din Nisa

Mihnea Constantinescu a murit la doar 57 de ani intr-un spital din Nisa. A fost unul dintre cei mai respectati diplomati romani, find sef de cabinet atat pentru Adrian Nastase, cat si pentru Calin Popescu Tariceanu in perioada cand acestia au ocupat functia de prim-ministru.

Până acum nu s-a făcut cunoscută cauza morții. Mihnea Constantinescu a fost ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică și a deținut în diverse guverne pozițiile de director al Cancelariei Primului ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat și director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe, potrivit România tv.

Născut în 1961, Mihnea Constantinescu a fost ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică și a deținut în diverse guverne pozițiile de director al Cancelariei Primului ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat și director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe.

În 2001 a fost reprezentant personal al Președinției în exercițiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est în timpul președinției române, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad și consilier al MAE irakian.

Înainte de a intra în serviciul diplomatic, a fost cadru didactic al Universității Politehnice din București, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obținut și doctoratul.

Mihnea Constantinescu fost, pe rând, asistent personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtător de cuvânt al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Văcăroiu, ministru de stat pentru reformă economică în același guvern Văcăroiu.

A fost apoi director de cabinet și consilier al ministrului de externe de atunci Mircea Geoană (1996-1998). În 2004 a fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase (2004) și apoi director de cabinet al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008),

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of