Accident chimic pe platforma din Ramnicu Valcea! Trei persoane au ajuns la spital, iar o autospeciala a CBRN patruleaza in zona!

Trei angajaţi ai unei societăţi comerciale de pe Platforma Chimică din Râmnicu Vâlcea au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat, vineri seara, cu glicol. Unul dintre ei a fost preluat în stare de inconştienţă.

Glicolul este un alcool utilizat ca antigel auto, dar care în cantităţi mari devine toxic, intoxicarea cu această substanţă fiind considerată urgenţă medicală.

Potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea, prin 112 s-a semnalat faptul că la o societate comercială de pe Platforma Chimică din Râmnicu Vâlcea, în urma executării unor procese tehnologice de întreţinere la o cisternă CF, a rezultat intoxicarea cu reziduri de substanţă a trei salariaţi.

Reprezentanţilor ISU Vâlcea precizează că, din primele date, este vorba de glicol.

Două persoane conştiente au fost transportate de ambulanţa societăţii, iar o persoană în stare de inconştienţă a fost preluată de un echipaj SAJ.

În zonă a fost trimisă o autospecială şi echipajul CBRN, pentru monitorizarea eventualelor implicaţii în afara amplasamentului, au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea. Autospeciala de cercetare CBRN este destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie şi a celui afectat .

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of