joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit, avea 95 de ani

Potrivit Digi24, Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani. Născută la Subiaco, la 14 iulie 1927, Lollobrigida a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol al filmului din Peninsulă.

Ea a jucat în filme precum „Oraşul se apără”, „Fanfan la Tulipe” sau „Pane amore and fantasy”, un imens succes al cinematografiei italiene, şi „Notre-Dame de Paris” (1956), unde a fost Esmeralda. Gina Lollobrigida a avut roluri memorabile în dramele istorice „Solomon şi regina din Saba” (1959) şi „Venere imperiale” (1962). La Hollywood, i-a dat replica lui Humphrey Bogart în „Mai tare ca diavolul” (1953), precum şi lui  Burt Lancaster şi Tony Curtis în „Trapeze” (1956).

În septembrie anul trecut, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă. Cu patru ani în urmă, actrița ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Atunci, actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant’Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu.

După ce a renunțat la cariera în cinematografie, s-a remarcat ca fotograf şi sculptor.

Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1947

Ultimele stiri

CE SURPRIZĂ! „Zeița de la Montreal”, sfaturi pentru „tricolore” înainte de JO

Nadia Comăneci a ținut să le încurajeze personal pe fetele din lotul național de gimnastică înaintea competiției supreme de...

Mai multe articole din aceeasi categorie