joi, ianuarie 21, 2021
5 C
Craiova

Acuzații dure în Parlament pe tema pensiilor: „Opriți-vă din furat și o să aveți bani!”

Parlamentul votează azi rectificarea bugetară, cu amendamentele PSD. Unul dintre acestea se referă la majorarea punctului de pensie la 40 la sută.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a recomandat Guvernului să se oprească din furat dacă vrea să aibă bani de pensii.

La rândul ei, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a ținut un discurs dur la adresa Guvernului PNL.

„Aveți bani. Dar pur și simplu nu vreți să îi dați. 8 miliarde din bugetul Ministerul Muncii care au fost transferați către alte instituții. Nu faceți decât să furați. V-am dat soluții, de cinci luni vă repetăm de unde să luați bani. Noi am guvernat cu 26 de ministere și aveam banii alocați. Dvs aveți 15 ministere. Ați cheltuit bani cu mașini la poliție și mobilier schimbat prin minister, furturi în pandemie conform raprotului Curții de Conturi. Ați scutit de taxe băncile și corporațiile din energie. Acele entități care în pandemie și-au dublat profiturile. Nu aici trebuia să alocați scutiri, ci către mediul de afaceri, HORECA și cei care sunt în pericol să dispară. Ați împrumutat țara cu zeci de miliarde de euro. Ați adus datoria publică la 9 luni de zile la peste 40 la sută. Nu ați început nicio autostradă, niciun spital. Ați lăsat pandemia în sarcina autorităților locale. Nu mai puteți să vă jucați cu drepturile oamenilor care sunt conferite de lege”, a spus Lia Olguța Vasilescu de la tribuna Parlamentului.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a spus:„Este un act de agresiune asupra stabilitatii economice. Toți se uită azi la noi, agențiile de rating, investitorii, Comisia Europeană și văd cum o grupare vrea sa arunce Romania in aer”, a declarat ministrul de Finanțe.

Ultimele stiri

Raluca Turcan începe verificarea ajutoarelor sociale

Ministerul Muncii pregăteşte evaluarea ajutoarelor sociale, ministrul Raluca Turcan precizând că vor fi identificaţi beneficiarii de ajutoare care se...

Mai multe articole din aceeasi categorie