Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Adieu, mon ami! A murit Charles Aznavour! Marele artist francez i-a incantat si pe romani! Amintirile sale despre Romania te vor surprinde!

A fost iubit de o lume intreaga, a fost iubit si de romani! Unul dintre cei mai populari cantareti care au cucerit lumea prin vocea si charmul sau, Charles Aznavour, a murit, dupa o cariera formidabila, la varsta de 94 de ani. Marele artist francez s-a stins la domiciliul sau din Alpilles, sudul Frantei.

Cântărețul încheiase recent o serie de concerte programate în Japonia, după ce, în vara acestui an, a fost nevoit să anuleze mai multe spectacole pentru că și-a fracturat un braț.

Cel mai important cântăreț de varietăți al secolului 20”. Acesta a fost titlul dat de CNN și The Times celebrului muzician Charles Aznavour în 1988, potrivit Le Figaro.

Aznavour a înregistrat peste 1200 de cântece în 7 limbi, a susținut concerte în 94 de țări și a vândut peste 100 de milioane de discuri în lumea întreagă.

Amintiri despre Romania

Într-un interviu acordat Andreei Esca in 2016, marele artist francez a povestit primul lucru pe care și-l amintea despre România, dupa concertul avut in tara noastra.

″Îmi amintesc perfect întoarcerea din România. M-au întrebat jurnaliștii cum a fost și le-am spus că există o sala de spectacole cu boxele amplasate în față și că ar trebui să facem și noi asta în Franța. Acesta este primul lucru pe care mi-l amintesc despre România.” – spunea Aznavour.

Charles Aznavour, copilul unor emigranți armeni, născut la Paris, în 1924, a ajuns pe scenă de foarte mic, unde cânta, dansa și interpreta, alături de sora sa, Aida, cu un an mai mare.

Charles Aznavour: “Tata era cântăreț, mama actrița, nu știu dacă voiam neapărat să fiu pe scenă, dar astea erau ocupațiile din familia noastră”.

Cert este că la trei ani s-a furișat pe scenă să recite o poezie în pauză unui spectacol al părinților, iar la 9 ani juca deja într-o piesă. Dacă regretă însă ceva cu adevărat este că din cauza lipsurilor materiale nu a avut parte de educație pentru că, spunea el: profesorii îți creionează drumul pe care fără să realizezi îl urmezi apoi toată viața.

Stea pentru Aznavour pe Walk of Fame din Hollywood

De-a lungul timpului a colaborat cu Édith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra (Aznavour a fost unul dintre puţinii cântăreţi europeni invitaţi să cânte cu el), Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Josh Groban, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, José Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri şi Julio Iglesias. În 1974, Jack Jones a înregistrat un întreg album de compoziţii marca Aznavour, denumit „Write me a love song, Charlie”, care a fost relansat şi pe CD, în 2006.

Anul trecut, Charles Aznavour a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of