luni, iulie 4, 2022
33.4 C
Craiova

Adrian Chesnoiu, PSD Olt, propus șef al Comisiei de Agricultură

Parlamentarul PSD Olt Adrian Chesnoiu are toate șansele să preia şefia Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor. Aceasta a fost condusă în ultima legislatură tot de un deputat al PSD Olt, Alexandru Stănescu.

În urma negocierilor dintre partidele parlamentare, comisia care îi vizează pe agricultori va reveni Partidului Social-Democrat. Chesnoiu ar urma să fie validat azi în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru agricultură.

Fost director general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu a ocupat funcţia de administrator public al Primăriei Caracal, din luna mai 2020. El a ocupat locul patru pe lista propusă pentru Camera Deputaţilor de PSD Olt, formaţiunea politică reuşind să trimită în Parlament nu mai puţin de cinci deputaţi.

Fost ofițer, plecat prin demisie din M.A.I.

Adrian Ionuț Chesnoiu ar fi putut avea o carieră de top în Ministerul de Interne. El a făcut nu doar Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, ci și liceul ministerului, la Ploiești.

„Am plecat la 14 ani de-acasă și am depus primul jurământ față de țară când alții se dădeau cu cercul în fața casei. Ieri, când am depus jurământul la Camera Deputaților, am avut așa un moment… era a treia oară când juram. Prima dată la 14 ani, apoi la 18 și ieri”, a declarat pentru euroolteniainfo.com Adrian Chesnoiu. El și-a dat demisia însă din minister în 2011, când guvernul a luat măsuri de austeritate ce au afectat și ordinea publică.

„Atunci a început jaful din MAI, care continuă și azi. Am demisionat pentru că erau prea multe… Nu poți să continui această politică a împuternicirilor la inspectorate, să ții un inspector șef șase luni, să îi ceri să rezolve probleme care nu se pot rezolva și apoi să îl schimbi. Mai mult, nu puteam accepta ca eu, plecat de acasă la 14 ani cu pâine în sacoșă, cum se spune, să fiu ofițer și să fiu condus de un ministru care și-a luat bacalaureatul la 32 de ani!”, mai spune Chesnoiu, referindu-se la PD-L-istul Traian Igaș, numit de Traian Băsescu ministru al Afacerilor Interne între 2010 și 2012. Prin urmare, chiar dacă era ofițer specialist în investigarea fraudelor, Adrian Chesnoiu a preferat să plece.

„Am copilărit în câmpul de grâu și porumb”

Chesnoiu a început un nou drum, după Interne. A revenit la agricultură, domeniu care îi era apropiat de acasă. „Tatăl meu a condus 20 de ani stațiunea de cercetare- dezvoltare agricolă Carcal și mi-am petrecut copilăria în câmpul de grâu și porumb”, ne-a mărturisit noul deputat. A lucrat ca director de cabinet al unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii, apoi, din 2017, a condus Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Prin urmare, ar fi o persoană potrivită să conducă și Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, fiind un cunoscător al domeniului.

Prima zi de Parlament

Prima ședință a Camerei Deputaților s-a încheiat azi-noapte, la 1 și jumătate. Chesnoiu spune că a fost o experiență intensă, în care a văzut, practic, toate regulamentele Camerei. El a făcut parte și din Comisia de validare a mandatelor noilor deputați. „A fost o zi cu presiune, care s-a terminat foarte târziu. Am văzut cam toate regulamentele Camerei într-o singură zi…. Este o activitate foarte interesantă. PSD va fi în Opoziție, nu va fi ușor dar vom fi uniți și vom respecta ce le-am promis românilor în campanie, pentru că nu mai sunt timpurile în care să vorbești fără să faci”, a conchis deputatul.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie