joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Adrian Mutu, propus selecționer al naționalei de tineret

Adrian Mutu este propunerea Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal pentru naționala U21. Propunerea va fi dezbătută în cadrul ședinței Comitetului Executiv din 14 ianuarie.

Adrian Mutu îi va lua locul lui Mirel Rădoi.

Plecarea lui Rădoi la naționala „mare” a lăsat Naţionala U21 a României a fără antrenor.

Naționala de tineret este aproape de calificarea pentru Campionatul European. A disputat cinci meciuri în grupa 8 de calificare și a adunat 10 puncte. Ocupă locul al doilea în grupă, după Danemarca.

Adrian Mutu este acum antrenor secund la Al Wahda, în Emiratele Arabe Unite. Este cel mai bun marcator din istoria naționalei României, cu 35 de goluri înscrise, record pe care îl împarte cu Gheorghe Hagi.

Poreclit „Briliantul”, Mutu a avut o carieră internațională fulminantă.

Dar în septembrie 2004, când juca la Chelsea Londra, a fost găsit pozitiv cu cocaină la un test antidoping. A fost concediat de club și suspendat.

Clubul englez susține că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline. Mutu a fost iertat de către patronul clubului, Roman Abramovici, și nu a mai fost nevoit să plătească dauna.

Adrian Mutu s-a transferat apoi la Juventus Torino, iar după aceea, la Fiorentina. Dar în ianuarie 2010, a picat din nou testele antidoping. A fost depistat pozitiv cu sibutramină. A fost suspendat 9 luni. Cariera italiană s-a încheiat la Cesena.

Pentru prima reprezentativă, Mutu a jucat în 71 de meciuri. În martie 2008, a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute în preliminariile Campionatului European și pentru calificarea la turneul final din 2008.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie