luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

Aeroclubul Craiova începe cursurile gratuite pentru tinerii pasionați de zbor

Aeroclubul Teritorial „G. V. Bibescu” Craiova a început înscrierile pentru cursuri. Pentru candidaţii cu vârstele cuprinse între 15 împliniţi şi 23 de ani neîmpliniţi, Aeroclubul oferă posibilitatea efectuării gratuite a cursurilor pentru disciplinele planorism, paraşutism, şi avion ultrauşor, în limita locurilor disponibile.

Pentru cei care au peste 23 ani, cursurile sunt contracost.

Perioada de înscrieri a început pe 11 ianuarie și se încheie pe 7 februarie.

Cursurile sunt structurate în două module de pregătire, cel teoretic care va avea loc online în perioada februarie – aprilie şi cel practic (de zbor / salt cu paraşuta) care va începe în luna mai.

Cursurile gratuite sunt subvenționate de Guvern, dat fiind că Aeroclubul României este instituție de stat, subordonată Ministerului Transporturilor.

Cine face aceste cursuri?

Cei de la Aeroclubul Craiova ne-au spus că anul trecut au avut peste 200 de elevi sportivi la cursurile gratuite, ceea ce înseamnă un număr foarte mare.

Adulții care vin la aeroclub o fac din diverse motive.

„Vin adesea oameni normali, dar care au în comun faptul că dorința de a zbura a apărut cândva în copilărie și au, la adolescență, ocazia gratuită să învețe să zboare. Fie ne întâlnim cu situații în care oameni care au peste 50 de ani vin și își îndeplinesc visul pe care l-au „îngropat” timp de decenii… Și acum s-au decis să o facă”.

Costul cuprinde logistică, instructori și foarte multe cunoștințe

Pentru cei interesați să devină pilot de avion ultraușor, cursul constă în 50 de ore de teorie și minim 40 de ore de zbor. Flota de aeronave cuprinde Savannah S, Ikarus C42B și Festival R40F. Costul cursului pentru cei care au peste 23 de ani pleacă de la 4720 de euro.

„Vorbim despre o sumă de sub 5.000 de euro. Cursul constă într-o pregătire de nivel înalt, logistică, instructori, cursuri teoretice la sala de pregătire, 45 de ore de zbor, raiduri peste întreaga țară. Și foarte multe cunoștințe dobândite în acest timp”, a explicat, pentru euroolteniainfo.com, reprezentantul Aeroclubului Craiova.

Pentru obținerea unei licențe de parașutist, care constă în pregătire teoretică, 25 salturi, oferire echipament de salt pe perioada cursului, prețul este de aproximativ 800 de euro.

O licență de planorism costa până în 2000 euro. Înseamnă 78 de ore de teorie și minim 15 ore de zbor.

Ce fac cu licența de pilot cei care fac cursul?

Odată ce au absolvit cursul de pilot de avion ușor, pasionații de zbor fie optează pentru achiziția propriei aeronave/ parașute – cei care își permit – fie continuă zborul în cadrul Aeroclubului Teritorial, pe aeronavele aeroclubului, gratis. „Indiferent dacă respectivul pilot are sub 23 de ani sau peste, după obținerea licenței poate opta pentru includerea în lotul județean de zbor și continuă zborul GRATUIT, în calitate de pilot sportiv aparținând Aeroclubului”, ne-au mai spus instructorii craioveni.

Așadar, dacă visați să zburați… acum este momentul!

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie