Ajutoare pentru apicultură, zootehnie și pentru fermele afectate de secetă

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) reamintește fermierilor termenele limită pentru depunerea cererilor de ajutor de minimis în sectorul apicol/de solicitare a ajutoarelor de stat în zootehnie.

Astfel, azi, 15 septembrie 2020, este ultima zi de depunere a cererilor de ajutor de minimis în sectorul apicol.

De asemenea, în contextul crizei economice generate de pandemie, 29 septembrie 2020 este ultima zi de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru:

  • schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin,
  • schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin,
  • schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol.

MADR invită fermierii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să depună cererile de solicitare ale ajutoarelor de stat la centrele județene APIA, până la data de 29 septembrie inclusiv.

Până în prezent pentru Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin s-au depus 167 cereri, pentru sectorul suin s-au depus 89 cereri, iar pentru sectorul avicol s-au depus 98 cereri.

Despăgubiri pentru secetă

De asemenea, fermierii care dețin Proces–verbal de constatare și evaluare a pagubelor produse culturilor agricole înființate în toamna anului 2019 de seceta pedologică, pot depune cererea de solicitare a ajutorului de stat la centrele locale/județene APIA până la data de 15 septembrie inclusiv.

Până în prezent s-au depus 14.456 de cereri, pentru o suprafață calamitată de 282.969 ha, din totalul de 34.647 fermieri afectați de seceta pedologică.

MADRreamintește că pentru a evita aglomerația, cererile pot fi depuse atât la sediul centrelor locale/județene APIA, cât și prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail.

Articole asemanatoare