marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen Ordonanța de Urgență care a instituit o schemă de ajutor de stat, cu caracter temporar, pentru stimularea activității producătorilor din sectorul vitivinicol. Este vorba de acordarea unei subvenții egală cu echivalentul în lei a 500 euro/ha, dar nu mai mult decât echivalentul în lei a 100.000 euro pentru același beneficiar.

Potrivit Expunerii de motive, estimările producătorilor pentru acest an nu sunt prea bune, în sensul că producția de vin va scădea cu până la 28 la sută.

Viticultorii au probleme din cauza pandemiei, întrucât restricțiile de circulație, ca și închiderea restaurantelor și a piețelor de export, au dus la o scădere drastică a vânzărilor. Pe de altă parte, lipsa forței de muncă a determinat întârzieri la lucrările de întreținere a plantațiilor.

Una peste alta, producătorii de struguri pentru vin din România spun că au înregistrat pierderi de 15.000 de lei la hectar.

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie