ALDE si ProRomania, la un pas de o mare lovitura!

ALDE si ProRomania au zguduit astazi scena politica, intrata in letargie dupa crimele de la Caracal. Sefii ALDE si ProRomania au negociat si sunt la un pas de o mare alianta. Tariceanu si Ponta au discutat ca ambele partide sa colaboreze in Parlament, devenind astfel a treia forta politica, dupa PSD si PNL, ca numar de parlamentari. Singurul lucru care inca tine in stand-by aceasta alianta este conditia pusa de ProRomania lui Ponta ca ALDE sa iasa de la guvernare.

Tariceanu si Ponta au mai negociat un proiect politic comun: candidatura unica la prezidentiale. Cei doi sefi d epartide nu s-au inteles insa.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că a stabilit împreună cu Victor Ponta ca ALDE şi Pro România să colaboreze sub forma unei alianţe politice. Cele două formaţiuni vor avea grupuri parlamentare comune. „Vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

“Pe 22 Iulie am spus “daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun”!  Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune – sunt sanse mai mari de succes!  Este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii / un “RESET” total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice!”, a postat, la randul lui, Victor Ponta, presedintele ProRomania.

PSD credea ca este un fake-news!

“Presa este plină de noutăți care nu țin mai mult de 5 secunde și care se dovedesc știri false”, a spus acesta reprezentantul PSD, Dumitru Buzatu, la Digi24.

Ulterior, confirmându-i-se că anunțul a fost făcut chiar de către partenerul lor de guvernare, Buzatu a nuantat. “PSD își va exprima o poziție, dar nu e cazul să exagerăm foarte mult. Si asta pentru mai pot fi făcute numeroase încercări de a constitui a cincea, a șasea alianță”. 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of