Alegeri locale 2020

 Deși  s-a intrat in linie dreapta în campania prezidențială, partidele politice își fac deja planuri cu privire la viitoarele alegeri, se fac jocuri de culise, se trage tare, iar surprizele, așa cum am mai spus , nu vor întarzia să apară. Așa cum presa din Oltenia a mai evidențiat, primaria Craiova prezintă un interes deosebit pentru toate partidele , iar până în prezent se anunță candidati cu nume rezonante în municipiu și susținuți de partide reprezentative în plan national. Dacă ne gandim și la faptul că se va menține sistemul actual de vot, cu alegerea primarului din primul tur, disputa va fi dură, iar rezultatele pot fi imprevizibile.

 Din evaluarea situației actuale putem concluziona ca se afirma trei candidati cu șanse reale. Este mai mult ca sigur ca PNL va fi reprezentat de Ionuț Stroe, actualul ministru al sportului considerat o soluție bună, în condițiile în care PNL ia in calcul faptul ca va conduce țara în următorii 5 ani, iar un primar din partidul de guvernamânt ar fi susținut de cea mai mare parte a populației.

 Politician cu state vechi în PNL, Ionut  Marian  Stroe e deputat în Județul Dolj din partea Partidului Național Liberal, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, raportor OSCE la alegerile din Republica Moldova. Acesta  a terminat Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică în anul 2003. A obținut licența de Inginer IT. Între anii 2009 și 2013 a studiat Dreptul, iar în 2014 a obținut a doua diplomă de master în domeniul drepturilor omului.

Cu șanse relativ egale pentru câștigarea fotoliului de primar al Băniei,din partea PSD, fostul primar Lia Olguța Vasilescu, candidat al partidului în proporție de 90%. Ea se bazează pe un pilon important din PSD, oamenii care o percep ca pe un politician care s-a bătut pentru interesele craiovenilor, atât ca primar cât și ca ministru al guvernelor PSD. Chiar dacă realitatea vizavi de prestația Olguței Vasilescu este total diferită, există numeroși craioveni care o percep pozitiv, mai ales prin prisma realizărilor sale în calitatea de primar.

Nu în ultimul rând, Antonie Solomon, deocamdată independent, fost primar al Craiovei în perioada 2004-2012, care a trecut atât pe la PSD cât și pe la PD-L. Un personaj interesant, pitoresc dar  și controversat, care are în palmares atât realizări ca și primar, cât și o condamnare definitiva în anul 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la trei ani de închisoare pentru luare de mită. Cu toate acestea, și chiar dacă a pierdut alegerile din 2012 în fața Olguței Vasilescu, Solomon se bucură încă de un important filon de susținători, care îl percep ca un primar gospodar și cu inițiativă.

Deși Craiova este cunoscuta ca un fief al PSD, lupta rămâne deschisă și cu siguranță vor apărea și alte persoane cu mai puține șanse, însă este limpede că cei trei vor fi protagoniștii acestor alegeri.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu