Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Alexandru Visinescu a murit! Tortionarul comunist si-a gasit sfarsitul in inchisoare, acolo unde nenorocise nenumarati detinuti politici!

Alexandru Vișinescu, torționarul condamnat la 20 de ani închisoare pentru crime împotriva umanității comise în timpul comunismului, a murit, luni, în penitenciar, la vârsta de 93 de ani. El a fost ultimul comandant al închisorii Râmnicu Sărat unde a murit, în urma torturilor, liderul PNŢ Ion Mihalache.

Alexandru Vişinescu a fost primul torţionar comunist din România condamnat pentru că i-a supus pe detinuţii politic la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe, i-a lipsit de hrană şi medicamente. De numele lui, istoricii şi procurorii au legat moartea a 12 oameni.

Administrația Națională a Penitenciarelor a informat într-un comunicat că luni, în jurul orei 13:00, personalul medical al Penitenciarului-Spital București-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane aflate în custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgență 112. „În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14:30. Aceasta se afla în evidența unității cu o serie de afecțiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri și tratament potrivit recomandărilor medicilor specialiști”, precizează ANP.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului București, INML București.

Alexandru Vișinescu  fusese operat luna trecută la Spitalul „Bagdasar Arseni” pentru o ruptură de splină și mai multe coaste rupte. Oficial, Administrația Națională a Penitenciarelor a afirmat că Alexandru Vișinescu se rănise în urma unei căderi involuntare, rezultat al unui episod lipotimic, dar au circulat informații că ar fi fost, de fapt, bătut, când se afla internat în spitalul penitenciarului Jilava.

El ceruse anterior să fie pus în libertate, invocând situaţia sa medicală, însă solicitarea i-a fost respinsă de instanţă.

În septembrie, a murit și Ion Ficior, celălalt torționar comunist condamnat în ultimii ani în România. Ion Ficior avea 90 de ani și fusese condamnat în martie 2017 tot la 20 de ani de închisoare pentru moartea a 103 deținuți la lagărul de la Periprava, între 1958 şi 1963.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of