Alin Alexuc-Ciurariu, aur european la greco-romane

Alexuc-Ciurariu campion european

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de aur la lupte greco-romane, categoria 130 kilograme, la Campionatele Europene de lupte de la Roma. „Uriașul” român l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1).

Alexuc-Ciurariu a avut un parcurs impecabil.

Luptătorul român l-a învins la Roma, în optimile competiției, pe rusul Zurabi Ghedehauri. Alexuc-Ciurariu a trecut în sferturi de azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale l-a învins pe ucraineanul Nikola Kucimi.

Luptătorul român este legitimat la Clubul Sportiv Dinamo București. El are 30 de ani, iar medalia obținută la Roma este cea mai mare performanță a sa. La Campionatele Europene din 2018 de la Kaspiisk, Rusia, și din 2019 de la București el a câștigat medaliile de bronz.

Alţi doi luptători români au fost aproape de medaliile de bronz.

Florin Tiţa (cat. 55 kg) a fost învins în meciul pentru bronz de georgianul Nugzari Ţurţumia. Mihai Mihuţ, campion european în 2018, a fost învins în meciul pentru bronz la cat. 63 kg, greco-romane, de ungurul Erik Torba.

La cat. 60 kg, Teodor Horătău a pierdut în calificări în faţa estonianului Helary Maegisalu.

Luptele greco-romane au devenit disciplină olimpică în 1908. Prima federație de lupte s-a înființat în România în 1930, la Oradea. S-a numit „de lupte și greutăți”. Federația Română de Lupte ocupă locul 10 în clasamentul întocmit de către Federația Internațională de Lupte, United World Wrestling, în ceea ce privește medaliile cucerite la marile competiții, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Continentale.

Articole asemanatoare