duminică, iulie 21, 2024
21.4 C
Craiova

Ambasadorul Rusiei in Romania, Valery Kuzmin, vine la Slatina pentru inaugurarea unei investitii de 35 de milioane de euro, la TMK ARTROM

TMK ARTROM reuseste sa se impuna la nivel european prin deschiderea unei noi capacitati de productie. Printr-o investitie de 35 de milioane de euro, compania, producator renumit pe piata tevilor cu aplicatii industriale, anunta lansarea oficiala in productie a unui complex de tratamente termice pentru tevi din otel.

 Datorită noului echipament, compania din Slatina va crește ponderea producției Premium în portofoliul de comenzi. Proiectul investițional de anvergură permite tratamentul termic al țevilor lungi rar întâlnit în Europa.
Directorul general Adrian Popescu, anunta inca din septembrie 2017,această investiție deosebita. „Urmeaza o etapa majora pentru compania noastra, ultima care va schimba profilul de productie si va reusi sa ne aduca cea mai mare capacitate, din Europa, de tratamente termice a tevilor. Vom reusi sa producem un volum de 160.000 de tone de tevi tratate termic, ceea ce va reprezenta 80 la suta din productia proprie, tevi cu valoare adaugata foarte mare. Scopul nostru nu a fost sa crestem volumul productiei, ci sa crestem valoarea adaugata pe unitatea vanduta”, declara Popescu in 2017 pentru OltTV.

Construcția a demarat în 2016 și a reprezentat o mare provocare pentru conducerea fabricii de la Slatina. „Aceasta sectie, cu toate lucrarile, insumeaza o investitie de 35 de milioane de euro. Investitia a fost finantata integral in Romania, atat prin fonduri proprii, cat si prin credite de la banci romanesti. A fost si prima investitie majora realizata fara sprijinul grupului-mama. Chiar daca la inceput nu am fost crezuti, am demonstrat apoi de ce suntem in stare”, preciza directorul general Adrian Popescu in acelasi interviu din 2017.

Evenimentul de vineri, 16 februarie, va avea protocol de gradul 0, la el confirmandu-si prezenta Ambasadorul Rusiei in Romania, Valery Kuzmin.De asemenea, sunt așteptați reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului, reprezentanții autorităților locale și centrale, parteneri comerciali, clienții și furnizorii companiei, precum și conducerea centrala a PAO TMK.

Ultimele stiri

Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, celebrată astăzi, de Sf. Ilie

La 20 iulie, celebrăm Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul...

Mai multe articole din aceeasi categorie