vineri, februarie 26, 2021
18.9 C
Craiova

Amenzi pentru asiguratori și societăți de pensii private

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în urma controalelor efectuate, aplicarea mai multor sancțiuni unor entități care activează pe piața asigurărilor și a pensiilor private.

Astfel, ca urmare a derulării controlului periodic la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare SA, Consiliul ASF a decis sancționarea societății cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună.

În urma analizării rezultatelor acțiunii de control periodic efectuat la NN Asigurări de Viață SA, în calitate de administrator al F.P.F. NN Activ și F.P.F. NN Optim, Anna Natalia Grzelonska, director general, a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 4.000 lei și avertisment scris.

Aspectele constatate au vizat, în principal, investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepționate cu întârziere și actualizarea deficitară a informațiilor privind participanții.

Consiliul ASF a decis, ca urmare a controlului periodic efectuat la Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA, în calitate de administrator al F.P.A.P. Metropolitan Life, sancționarea cu amendă contravențională în cuantum de 2.500 lei și acordarea unui avertisment scris pentru Oana Viorica Velicu, director general.

Sancțiunea a fost aplicată, în principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informațiilor privind participanții.

 

Ultimele stiri

Polițiștii șpăgari de la Olt, ajutați de Curtea de Apel Craiova: flagrantul e respins!

Probele prin care era dovedit flagrantul în cazul celor patru polițiști șpăgari de la Poliția Rutieră Olt au fost...

Mai multe articole din aceeasi categorie