vineri, iulie 1, 2022
22.9 C
Craiova

Amenzi pentru suporteri, după finala Cupei României

Patru tineri din Ploiești care i-au atacat pe suporterii Universității Craiova la finala Cupei României au fost amendați și au interdicție de a intra timp de un an pe orice stadion.

Potrivit Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti, în punctul de acces al suporterilor craioveni, asupra unui bărbat au fost găsite trei obiecte pirotehnice tip fumigenă (torţe).

Au fost întocmite acte de sesizare conform Legii 126/1995 şi predate, împreună cu materiale pirotehnice şi persoana în cauză, lucrătorilor Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Prahova.

Totodată, în afara stadionului, a avut loc un conflict spontan între 4 suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti şi ai echipei craiovene, din care a rezultat vătămarea corporală a unui suporter craiovean.

„Cei patru ploieşteni au fost imobilizaţi şi conduşi la Secţia 4 Poliţie pentru întocmirea actelor de sesizare, iar suporterul craiovean a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Ulterior, a fost predat lucrătorilor IJP Prahova”, precizează sursa citată.

Celor 4 suporteri ploieşteni le-au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei şi interzicerea accesului la competiţii sportive (fotbal) pe o perioadă de 1 an.

Alţi 2 suporteri au fost sancţionaţi conform prevederilor Legii 4/2008 pentru pătrunderea în arena sportivă în stare vădită de beţie, fiind aplicată şi sancţiunea complementară de interzicere a accesului timp de 6 luni.

Finala Cupei României a avut loc sâmbătă pe stadionul „Ilie Oană”, între Universitatea Craiova și Astra Giurgiu. Echipa oltenilor a câștigat cupa după un meci dramatic, al cărui rezultat  (3 – 2) a fost decis în prelungiri. Echipa a sărbătorit ieri în centrul Craiovei câștigarea cupei, alături de peste zece mii de oameni.

(Sursa foto: Universitatea Craiova)

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie