Amenzi uriașe pentru telefonie mobilă și Poștă

posta

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații ANCOM a desfășurat anul trecut aproape 4.000 de acțiuni de control pe piața serviciilor de comunicații electronice și de servicii poștale, în urma cărora a aplicat amenzi de peste 2,53 de milioane de lei.

Cel mai nereguli și amenzi au fost aplicate operatorilor de telefonie mobilă și furnizorilor de servicii poștale.

Activitatea ANCOM  de monitorizare a spectrului de frecvențe radio din România alocat serviciilor de telefonie mobilă a fost concretizată într-un instrument informatic ce integrează toate rezultatele măsurătorilor.  Acesta este diponibil pe www.aisemnal.ro, pentru utilizatorii care doresc să verifice gradul de acoperire cu servicii de voce.

Măsurătorile au fost efectuate în cadrul unei ample campanii de monitorizare pentru verificarea îndeplinirii obligațiilor operatorilor în ceea ce privește acoperirea cu servicii de voce, fiind aplicate și sancțiuni, proporțional cu procentul de acoperire atins de fiecare operator în parte.

Sancțiuni mari pentru Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS

ANCOM a finalizat anul trecut o amplă campanie de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României de către operatorii Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS, care aveau această obligaţie prevăzută în licențele de utilizare a spectrului radio obținute  în urma licitaţiei din 2012.

Acoperirea cu semnal de voce mobilă a fost măsurată în 13.400 de localități, fiind totodată măsurați peste 246.000 de km de rețea pe drumurile naționale, județene, orășenești și comunale. Pentru nerespectarea acestor obligaţii, operatorul RCS&RDS a fost sancționat cu amendă în valoare de 800.000 de lei, Telekom Mobile cu 700.000 de lei, Vodafone cu 60.000 de lei, iar Orange cu 50.000 de lei.

Poșta Română nu oferă condiții minime de calitate pentru serviciile sale

ANCOM a efectuat anul trecut  820 de acțiuni de control pe piața serviciilor poştale, din care 284 de controale au vizat Compania Națională Poșta Română (CNPR) în calitatea sa de furnizor de serviciu universal.

Compania de stat a primit 192 de avertismente  și 6 amenzi în cuantum total de 55.000 de lei. Cea mai mare amendă aplicată pe piața serviciilor poștale, în cuantum de 30.000 de lei, a fost aplicată CNPR, pentru nerespectarea condițiilor minime de calitate pentru trimiterile de corespondență internă din sfera serviciului universal.

Articole asemanatoare