vineri, iulie 1, 2022
26.7 C
Craiova

Americanul de 18 ani care a omorât 10 negri, acuzat de „crimă rasistă” și „terorism intern”

Tânărul adept al „supremaţiei albilor” acuzat că a ucis sâmbătă zece persoane de culoare în Buffalo, New York, a compărut ieri în faţa unui judecător, care a stabilit pentru 9 iunie o nouă audiere de procedură, relatează AFP.

Payton Gendron, în vârstă de 18 ani, care a fost inculpat deja pentru „crimă cu premeditare”, a fost adus din nou joi dimineaţa în faţa tribunalului din Buffalo pentru o audiere preliminară, ce a durat mai puţin de cinci minute şi la care nu a scos niciun cuvânt în faţa judecătorului Craig Hannah.

Şedinţa a fost publică şi difuzată pe postul de televiziune local WGRZ, iar în filmare se aude o voce care strigă: „Payton, eşti un laş” către tânărul îmbrăcat în combinezon portocaliu de deţinut, legat la mâini şi echipat cu o mască facială medicală.

La acuzaţia de crimă cu premeditare, pe care Gendron nu o recunoaşte, s-ar putea adăuga cea de „crimă rasistă motivată de ură” şi „act de terorism intern”, aşa cum susţin poliţia şi procurorii.

Din totalul de 13 persoane împuşcate sâmbătă la supermarketul Tops din Buffalo – zece dintre ele mortal – 11 sunt persoane de culoare, iar crima a fost pregătită meticulos luni la rând, după cum arată sutele de mesaje difuzate pe internet de presupusul asasin.

În martie, tânărul a fost în „recunoaştere” la Buffalo, conducând în acest scop circa 300 de kilometri. El ar fi scris în mesajele postate, precum şi într-un manifest rasist care îi este atribuit că vrea să ucidă persoane de culoare şi are în vedere un cartier sărac din Buffalo, dată fiind proporţia sa de afro-americani.

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie