luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

ANAD organizează un seminar despre modificările legislative în anti-doping la Slatina

Un seminar organizat de Agenția Națională Anti-Doping pe tema modificărilor legislative în domeniu va fi organizat la Slatina, pe 23 februarie.

Agenția Națională Anti-Doping invită personalul din direcțiile de sport județene, personalul din direcțiile de sport județene, reprezentanți ai asociațiilor, federațiilor și cluburilor sportive, sportivi, profesori de educație fizică și sport, medici sportivi și personal asistent al sportivului, persoane care activează în domeniul sportiv și ofițeri antidoping la un acest seminar gratuit, în scopul informării și conștientizării schimbărilor aduse legilor din domeniul anti-doping.

„Seminarul organizat de Agenția Națională Anti-Doping va fi axat pe informarea și conștientizarea schimbărilor aduse Legii nr.227/2006 (modificată prin Legea nr. 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport) și Legii nr.104/2008 (modificată prin Legea 219/2021) privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc.

În urma discuțiilor, ANAD își propune să creeze o imagine mai clară asupra modificărilor ce se impun legislației naționale de referință în contextul deciziei statelor membre ale Consiliului Europei și Agenției Mondiale Anti-Doping de a avea o legislație unitară cu privire la prevenirea și combaterea dopajului în sport” se arată în comunicatul transmis redacției noastre de organizatori.

Subiecte abordate vor fi:

  • noul cadru legal adus de Legea 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport
  • atribuțiile și responsabilitățile sportivului
  • atribuțiile și responsabilitățile personalului suport
  • contravenții și pedepse
  • lista interzisă și scutirile de uz terapeutic
  • noile modificări aduse de Legea 104/2008 (modificată prin Legea 219/2021) privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc)
  • sălile de sport și politicile anti-doping

Seminarul durează o zi (10:00-18:00), are un număr limitat de participanți și respectă toate măsurile sanitare în vigoare. Pentru înscrieri: poca@anad.gov.ro. Toți cei înscriși vor detaliile de locație înainte de eveniment.

Evenimentul e parte dintre cele 42 de evenimente de informare și conștientizare organizate în fiecare județ din țară.

Seminarul de o zi este susținut de Agenția Națională Anti-doping prin Proiectul „Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport”, proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și de la bugetul de stat de care instituția beneficiază, Cod MySMIS 130073, Cod SIPOCA 740.

Ultimele stiri

Foto: Lia Olguta Vasilescu face precizari importante pentru conunitatea pe care o conduce.

Aproape am remediat efectele inundațiilor și furtunii de sâmbătă, astăzi reușind să descongestionăm domeniul public de majoritatea arborilor căzuți...

Mai multe articole din aceeasi categorie