Anunt important al Bursei de Valori Bucuresti: actiunile ALRO intra in componenta indicelui BET, principalul cos de actiuni al pietei!

Actiunile ALRO capata din ce in ce mai multa valoare. Dupa ce fratii Paval au cumparat, anul trecut, 25 la suta din actiunile combinatului de producere a aluminiului, Comisia Indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB)  a anuntat astazi ca, incepand din 18 martie, actiunile ALRO intră în componenţa indicelui BET, principalul coş de acţiuni al pieţei, care se extinde astfel la 16 componente.

Acţiunile Alro se aflau în Watchlist-ul (lista de monitorizare) BVB din luna septembrie a anului trecut, când emitenţii Purcari Wineries (WINE) şi Sphera Franchise Group (SFG) au fost adăugaţi în componenţa indicelui BET.

Recent, Alro a devenit un emitent important pentru BVB după ce, la finalul anului trecut, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman şi Cemacon, au cumpărat un pachet de circa 165 milioane de acţiuni ALR, reprezentând 23,16% din companie, în timp ce Grupul Vimetco NV, înregistrat în Olanda şi controlat de miliardarul rus Vitali Machitski, şi-a redus deţinerea avută la producătorul de aluminiu din Slatina, până la 54,19%.

Acţiunile Alro au intrat pentru prima dată la tranzacţionare la BVB pe 16 octombrie 1997. În prezent, compania are o capitalizare de aproximativ 1,67 miliarde lei, echivalentul a 352 milioane euro. Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele companiei sunt state din Uniunea Europeană, dar compania are exporturi şi în SUA şi Asia.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu