joi, februarie 25, 2021
2.9 C
Craiova

Aparatură de peste 6 milioane de euro pentru Spitalul Județean Mehedinți

Proiectul prin care Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de 6,4 milioane euro a fost admis pentru finanțare cu fonduri europene. Confirmarea a venit de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, iar anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Mehedinți.

„Este o veste foarte bună întrucât, prin implementarea proiectului, crește semnificativ capacitatea unității medicale de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS – CoV – 2.

Imediat ce se va semna contractul, vor demara și procedurile de achiziție pentru cele 87 de tipuri de aparatură și echipamente medicale care au fost prinse în proiect.

Se vor achiziționa patru aparate ecograf, un tomograf, 10 paturi ATI, un electrocardiograf, un aparat de anestezie de înaltă performanță și alte echipamente care vor îmbunătăți condițiile de diagnosticare, tratament în Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Între achiziții se află și o ambulanță de ultimă generație, destinată transportului pacienților între secțiile externe și unitatea principală.

 

Ultimele stiri

Horoscop, 25 februarie 2021. Ce îți rezervă astrele

Berbec Dacă vă simțiți prudenţi astăzi, dragi Berbeci, nu vă alarmați. Acest lucru poate fi un lucru bun, deoarece uneori...

Mai multe articole din aceeasi categorie