sâmbătă, ianuarie 22, 2022
-1.2 C
Craiova

Aplicație meteo gratuită pentru turiști în sezonul estival

Administrația Națională de Meteorologie a dezvoltat WECTOU, o aplicație gratuită care se adresează turiștilor, folosind o selecție de informații despre vreme și climă. Cei care accesează aplicația pot afla detalii despre starea vremii, temperatura apei mării, eventuale riscuri de arsuri din cauza soarelui prea puternic și multe alte informații.

Aplicația poate fi accesată pe  http://wectou.meteoromania.ro  și oferă informații particularizate pentru fiecare lună, pentru 160 de localități cu potențial turistic.

WECTOU oferă informații bazate pe vremea din perioada 2000-2018, dar și informații actualizate zilnic sau la 10 zile, folosind observații din sateliții meteorologici, precum și estimări pentru ziua următoare. Toate aceste informații sunt derivate din date disponibile prin serviciile Copernicus.

WeCTOU este un serviciu independent dezvoltat si operat de Meteo Romania, fiind finanțat de Comisia Europeană și Centrul European pentru Prognoze de Medie Durată ale Vremii (ECMWF) prin C3S (Serviciul Copernicus privind Schimbările Climatice).

Produsele din WeCTOU disponibile la scară climatică sunt derivate din seturi de date de reanaliză la nivel regional și global, disponibile prin Climate Data Store. Pentru mai multe informații, urmăriți secțiunea ‘Informații climatice si de mediu – Descrierea indiciilor’.

Datele de prognoză pentru ziua următoare sunt furnizate de serviciul Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) și sunt realizate folosind modele numerice la scară regională sau globală.

 

Ultimele stiri

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților o scrisoare

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților și le-a cerut iertare pentru tot, anunță stiripesurse.ro. Avocatul...

Mai multe articole din aceeasi categorie