marți, august 9, 2022
30.6 C
Craiova

Aproape exclus din PNL, Ludovic Orban își face partid: Forța Liberală

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat că își face partid care se va numi fie Forța Liberală, fie Forța Națională Liberală. El a declarat că a vorbit cu sute de primari care îl susțin, fiind nemulțumiți de Florin Cîțu. Aceștia nu vor pleca deocamdată din partid, pentru că ar însemna să își piardă mandatul.

„Conducerea PNL este complet ruptă de realitate. PNL trebuie să se întoarcă cu fața spre oameni, să îl trimită acasă pe Florin Cîțu, să refacă coaliția de guvernare cu UDMR și USR”, a spus el aseară la Digi 24. Până acum, 13 parlamentari au părăsit grupurile PNL din Camera Deputaților și Senat, nemulțumiți de „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu.

În timp ce se afla la emisiune, Orban era subiect în Biroul Executiv al PNL, unde s-a propus excluderea sa din partid. O decizie va fi luată azi, într-o ședință cu participare mai largă a conducerii PNL. Nu a fost singura decizie a liberalilor. După ce a fost clar că Guvernul Nicolae Ciucă nu va reuși să treacă de Parlament, acesta a fost obligat de liderii PNL să își depună mandatul, chiar înainte ca miniștrii cabinetului său să fie audiați în comisiile parlamentare. Florin Cîțu a făcut anunțul și a precizat că PNL va negocia inclusiv cu PSD pentru formarea unei coaliții.

Mihai Tudose, de la PSD, declara aseară: „O luptă permanenta nu duce nicăieri. Suntem responsabili, nu așteptăm până în 2024 să se duca PNL în cap, că se duce și țara în cap”. La rândul ei, Lia Olguța Vasilescu a declarat aseară că PSD ar trebui să intre la guvernare.

 

Ultimele stiri

Ministerul Sănătăţii: Peste 9.800 de cazuri noi de COVID-19; rata de infectare în Capitală – 9,62

Un număr de 9.864 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de...

Mai multe articole din aceeasi categorie