luni, iulie 4, 2022
33.4 C
Craiova

Arbitru român, acuzat de rasism. FRF așteaptă raportul UEFA

Brigada română care a condus marți seară partida PSG – Basaksehir este acuzată de rasism, după un incident petrecut în timpul meciului. Echipele s-au retras la vestiare în semn de protest, după ce unul dintre oficialii români, Sebastian Colțescu i-ar fi indicat centralului Ovidiu Hațegan un reprezentant al clubului turc folosind apelativul „ăla negru”.

Remarca a fost auzită și a stârnit scandal pe stadion. Se pare că este vorba despre Pierre Webo, un fost atacant camerunez, care s-ar fi plâns că a fost insultat de Colțescu.

Federația Română de Fotbal se delimitează

Federaţia Română de Fotbal a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul său, că a luat act de cele întâmplate la meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor, şi va aştepta raportul UEFA în cazul de rasism în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colţescu, anunță g4media.ro.

„Federaţia Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Başakşehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colţescu, cel de-al patrulea oficial al meciului. Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federaţia Română de Fotbal aşteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute şi pentru a acţiona în consecinţă!”, se arată în comunicat.

Federaţia Română de Fotbal subliniază, totodată, că se delimitează ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă.

Oficialii turci, deranjați

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reacţionat şi el vehement pe Twitter după acest incident: „Condamn ferm remarcile rasiste la adresa lui Pierre Webo, membru al staff-ului tehnic al lui Başakşehir, şi sunt convins că UEFA va lua măsurile care se impun”.

Mai devreme, ministrul turc al Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reacţionat pe Twitter, după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG – Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism.

„Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir”, a scris el.

Apărat de Ciprian Marica

Pe de altă parte, fostul international Ciprian Marica îl apără pe Colțescu. El a adus aminte că nu s-a procedat la fel și vremea când jucătorii români care evoluau în străinătate erau etichetați în diferite feluri.

„Coltescu a greșit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare, e cale lunga. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal!

Să fim serioși, rasismul exista, e de condamnat în orice situație, dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Coltescu. S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult!

Stiu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut vreo reacție când noi, românii, eram făcuți țigani pe afișele meciurilor oficiale la Paris. Și în atâtea și atâtea situații, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare.

Aloooo, domnilor fotbaliști și oficiali, ati făcut show în seara asta! Din păcate pornit de la o greșeală de exprimare a lui Coltescu, așa cum am mai spus. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan.

Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”, a scris Ciprian Marica, pe contul oficial de Facebook.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie