(VIDEO) Are Craiova cel mai frumos brad de Crăciun din Europa? Cui i-a luat fața în clasamentul EBS

0
313

Bradul de Crăciun din Piața Mihai Viteazul din Craiova a fost votat drept cel mai frumos din Europa pe site-ul European Best Destinations (EBD).

Municipalitatea plătește de câțiva ani o taxă anuală de circa 23.000 de euro pentru a fi prezentă pe acest site și pentru a promova Bănia ca destinație de turism. I-a ieșit pasența cu Târgurile anterioare de Paște și de Crăciun, acum și cu bradul de Crăciun din acest an, clasat pe primul loc într-o ierarhie din care mai fac parte piețe faimoase din Europa, cum ar fi cele din Londra, Viena, Varșovia, Budapesta, Praga, Innsbruck sau Tallinn.

„Cel mai frumos brad din Europa se afla la Craiova. Clasamentul a fost stabilit pe site-ul partener pentru turism al Comisiei Europene www.europeanbestdestinations.com. Acesta completează castelul Crăiesei Zăpezii, are 20 metri înălțime și te așteaptă în cel mai frumos târg de Crăciun din România“, a anunțat victoria și edilul Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Pe cine a depășit Craiova în această competiție a brazilor de Crăciun?

Conform clasamentului făcut de European Best Destinations, Craiova este descris ca „orașul care a devenit în doar câțiva ani una dintre destinațiile favorite de Crăciun“. Bradul de Crăciun ar fi de data asta punctul forte al Băniei. 

În spatele Craiovei se situează Londra, considerată „Regina Crăciunului“. În capitala Marii Britanii sunt 15 brazi de Crăciun, cel mai frumos fiind cel din Trafalgar Square. Despre Londra se mai spune că nu trebuie ratată ca destinație de Crăciun, ca și târgurile de la Strasbourg, Viena și Budapesta. De altfel, Viena completează podiumul Târgurilor de Crăciun, urmată de Varșovia, Zagreb, Edinburgh, Budapesta și Praga.

Craiova, gazda celui mai frumos brad de Crăciun din Europa

Primăria Craiova a emis și un comunicat în care susține că „nominalizarea este cu atât mai onorantă, cu cât Craiova este inclusă într-o companie selectă a celor mai frumoși 25 brazi de Crăciun din Europa, din piețe faimoase“. 

„Despre bradul de peste 20 metri înălțime, dar și despre Târgul de Crăciun de la Craiova au aflat peste 800 mii de călători din toată lumea, ca urmare a promovării făcute de European Best Destinations direct către abonații săi. Brazii de Crăciun sunt printre cele mai așteptate elemente atât de copii, cât și de părinți și bunici, în toate marile orașe europene. Ei simbolizează sărbătorile de Crăciun cu cabanele lor, vinul fiert, produsele de patiserie, iar bradul de la Craiova face parte din magia poveștii lui Andersen, unde Crăiasa Zăpezii este personajul principal“, se arată în comunicat. 

EBS: Craiova devine capitala Crăciunului din România și una dintre cele mai bune destinații de Crăciun din Europa

Târgul de Crăciun de la Craiova a devenit, în ultimii ani, una dintre destinațiile preferate de Crăciun pentru călători și găzduiește, anul acesta, cel mai frumos brad de Crăciun din Europa. Puține orașe din Europa au muncit atât de mult precum Craiova, pentru a face din evenimentul lor de Crăciun un moment de magie pură pentru tineri și bătrâni. Acest lucru se traduce printr-o mai mare atractivitate a Craiovei, care devine capitala Crăciunului din România și una dintre cele mai bune destinații de Crăciun din Europa.

Cu mai multe zone de Crăciun autentice, ateliere creative pentru copii, plimbări, concerte și sute de mii de luminițe de sărbători, Craiova este una dintre cele mai trendy destinații de Crăciun din această iarnă“, se menționează în descrierea realizată de European Best Destinations, una dintre cele mai importante platforme de promovare a turismului din Europa și partener oficial al Comisiei Europene, despre bradul și Târgul de Crăciun de la Craiova.

Ne onorează nominalizarea bradului nostru de Crăciun, ca fiind cel mai frumos din Europa, în situația în care ne aflăm înaintea unor mari orașe europene, cu o lungă și recunoscută tradiție de organizare a Târgului de iarnă. Sperăm ca imaginile transmise în lumea întreagă să atragă cât mai mulți turiști la Craiova, pentru că anul acesta am pregătit cea mai frumoasă poveste de Crăciun, cu multe elemente magice și surprize pentru toate vârstele“, a fost declarația Primarului Craiovei, Lia-Olguța Vasilescu.

Vezi clasamentul complet aici: 

https://www.europeanbestdestinations.com/best-of-europe/best-christmas-trees-in-europe/

Citește și: 

(VIDEO) Craiova a intrat în spiritul sărbătorilor. S-au aprins cele 2 milioane de beculețe

Ce-i așteaptă pe vizitatorii Târgului de Crăciun de la Craiova. Olguța Vasilescu: Nici nu știți ce pierdeți!