Astazi este Ziua Armatei Romane! La multi ani tuturor celor care activeaza in aceasta institutie de elita a statului roman!

Din 1959, după retragerea trupelor sovietice din țară, s-a decis ca 25 octombrie să devină Ziua Armatei.
Ziua va fi sărbătorită, anul acesta, printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane de pe teritoriul naţional, ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.
Între orele 09.00-16.00, la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” şi la sediul Serviciului Muzicilor Militare din Bulevardul Iuliu Maniu va avea loc Ziua Porţilor Deschise.

Între orele 10.00-13.00, la Instanţele Militare – Curtea Militară de Apel Bucureşti din Şoseaua Progresului se va desfăşura Ziua Porţilor Deschise (prezentarea de către magistraţi militari-judecători şi grefierii de instanţă a  istoricului şi specificului activităţilor Instanţelor Militare).

de la ora 15.00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut este programată o ceremonie militară de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori, ceremonii de înmânare şi de decorare a Drapelelor de Luptă ale unor structuri, ceremonie de schimbare a gărzii.

O ceremonie similară este programată la ora 9.00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial şi la Monumentul Eroilor Genişti – Leu.

În Parcul Carol, între orele 11.00 şi 18.00 va avea loc un miniconcert de muzică de fanfară susţinut de către Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, spectacol folcloric în care îşi vor da concursul membrii Ansamblului artistic al Armatei, expoziţii (tehnică şi echipamente militare, standuri instrucţie şi de promovare a carierei militare, standuri de carte, fotografie etc.).

Joi seară, de la ora 19.00 se va desfăşura o ceremonie de retragere cu torţe, pe itinerarul Monumentul Ostaşului Necunoscut, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” din Bulevardul Timişoara.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu