Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Au dat foc la stadion, s-au batut cu jandarmii, s-au injurat! Meciul dintre FC U Craiova, echipa lui Mititelu, si CS Universitatea Craiova 2 a fost plin de violente!

Asa cum era de asteptat meciul din Liga a III-a dintre FC U Craiova, echipa lui Mititelu, si CS Universitatea Craiova 2, echipa satelit a celei din Liga 1, a fost unul cu mari probleme. Fabii au dat foc la stadion, s-au batut cu jandarmii, s-au injurat, si-au facut de cap intr-un mod incredibil de violent.

Problemele au inceput dupa ce conducerea CS Universitatea Craiova 2 a anuntat clar ca doar 300 de spectatori vor intra la meci, chiar daca vor veni mult mai multi. Ceilalti erau invitati sa urmareasca meciul pe internet, partida fiind transmisa live-streaming.

Asa s-a intamplat. Jandarmii au numarat 300 de fani, iar toti ceilalti fie ca erau de la o echipa, fie ca erau de la cealalta, au fost opriti la porti. De aici a inceput nebunia.

Sute de suporteri, de ambele părți, au fost nevoiți astfel să urmărească meciul pe telefoane, din jurul stadionului. Pe stream. “Nu ne lasă să intrăm. Vreau să cumpăr bilet și nu sunt de vânzare. Pe stadion sunt galeriile și atât. Tribuna a 2-a e goală!”, s-a plâns unul dintre fani.

Jandarmii au apelat la gaze lacrimogene pentru a-i convinge pe suporteri să se îndepărteze de zona protejată. Oamenii au apelat la telefoane, s-au strâns în grupuri de 3-4 în jurul unuia care “împărțea” semnal din stadion. Imagini din meciul CS U Craiova II cu “vizitatorii”, așa cum au fost numiți, ironic, pe tabela de marcaj jucatorii lui Adrian Mititelu.

Fotbal putin, scor egal

Cu Calancea, Popa, Bic și Baicu printre titulari, CS U Craiova II a controlat jocul. A pasat mai mult. A încercat să joace mai mult. Realizările au fost puține. De fapt, singurul eveniment notabil al primei reprize a fost reprezentat de eliminarea lui Ovidiu Dănănae, fundașul lui FC U Craiova.

A doua repriză a început cu la fel de mulți nervi, însă mutați în tribună. Peluza Sud a aruncat cu petarde în teren, iar arbitrul Alin Olaru a trimis la cabine echipele. 13 minute de liniște pe arenă. Moment perfect pentru suporteri să-și trimită câteva ironii prin intermediul unor bannere.

Imediat după reluarea jocului, CS U Craiova II a beneficiat de un penalty. De care Ovidiu Bic și-a bătut joc. A trimis în bară, spre bucuria fanilor de la tribuna a II-a. Golul a picat până la urmă în poarta formației lui Mititelu. Luis Nițu a trimis un șut plasat de la marginea careului direct în vinclu (72).

Cu 1-0 și om în plus pe teren, CS U II se văzuse deja câștigătoare, numai că o gaură în defensivă l-a lăsat pe Florin Costea, introdus pe parcurs, singur cu portarul. Șut la colțul scurt și a venit golul care a dezlănțuit galeria oaspete.

Fanii lui FC U Craiova au dat foc unor obiecte, iar fumul negru și gros l-a făcut pe arbitru să oprească din nou meciul până când Jandarmeria a evacuat susținătorii formației lui Nicolo Napoli. S-a terminat egal, așa cum s-a tot întâmplat la întâlnirile din Liga a 2-a, când FC U Craiova 1948 întâlnirea însă prima echipă a celor de la CS U Craiova.

Evacuati din stadion in minutul 82

Cei 300 de suporteri ai lui FC U Craiova 1948 prezenți la meciul din Liga a 3-a cu CSU Craiova 2, scor 1-1, au fost evacuați în minutul 82 al meciului după ce au dat foc părții de stadion în care se aflau.

Fanii olteni nu s-au oprit aici și și au continuat scandalul în afara arenei, de această dată cu Jandarmeria. Suporterii au fost îndemnați de jandarmi să părăsească zona stadionului, însă aceștia au răspuns violent și au aruncat cu pietre în jandarmi.

Forțele de ordine au răspuns tot cu violență și au pus în funcțiune gazele lacrimogene cu care au reușit să disperseze suporterii furioși.

Cum s-au ironizat in tribune cele doua galerii

Pe langa violentele din tribune si bataile cu jandamri, meciul dintre echipa lui Kititelu, FC U Craiova, si satelitul CS Universitatea Craiova a avut si alte momente tensionate, mai ales cele in care cele doua galerii s-au intrecut in ironii.

Galeriile ambelor echipe din Craiova au fost prezente pe stadionul “Extensiv”, iar între cele două părți a avut loc și un schimb dur de mesaje, la fel ca în cele mai importante derby-uri din România.

Sezione Ultra, gruparea care susține echipa din Liga 1, a fost prezentă pe stadion, în ciuda faptului că trupa lui Mangia are în această seară meci la Iași.

“Azi biletul costă cât un mititel: 2 lei / Atât valorați… avem în față 300 de mititei”, a fost mesajul afișat de ultrașii din Sezione, referitor la prețul biletelor pentru această partidă, 2 lei. 

“Continuitatea în patron nu există / Echipa brutarului e doar o copie sinistră!”

Echipa din Liga a 3-a, încurajată de peste 300 de ultrași din Peluza Sud ’97, a răspuns cu alte 3 mesaje:

“Mentalitate 0, principii aruncate la gunoi / Visați în continuare… Știința suntem noi!”

“Pe Facebook cu conturi false sunteți zmei, / La meciuri, doar mielușei!”

“A dat ultrășia-n voi, / Susțineți și Clona 2”

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of