marți, august 9, 2022
34.5 C
Craiova

AUR merge la Cotroceni cu propunere de premier: Călin Georgescu

Partidele merg astăzi la consultări la Cotroceni în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.

AUR a anunțat că îl va propune pe Călin Georgescu, iar PNL pe Florin Cîțu sau Nicolae Ciucă, ministrul Apărării. PSD urmează să decidă dacă vor avansa un nume, dar cel mai probabil vor merge pe varianta alegerilor anticipate, pentru a reveni la guvernare. Totuși, Marcel Ciolacu nuanțează poziția PSD și, întrebat fiind de jurnaliști cum vede soluția Nicolae Ciucă premier, a explicat că trebuie să ținem cont de perioada dificilă prin care trece România.

Conform programului anunţat, consultările vor începe la ora 11,00, cu Partidul Naţional Liberal. La ora 11,30 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat şi la ora 12,00, reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România. De la ora 12,30 vor fi consultări cu Uniunea Salvaţi România, la ora 13,00, cu Alianţa pentru Unirea Românilor, iar runda de consultări se va încheia la ora 13,30 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş, a declarat că propunerea PNL ca tot Florin Cîţu să fie premier este „o non-soluţie”, menţionând că PNL nu poate veni cu un premier care a picat în Parlament.

„Asta nu e o soluție, e o non-soluție. Când vrei să spui că nu ai soluţie, spui că vii tot cu acela care a picat deja în Parlament. (…) Florin Cîţu a picat în Parlament. Suntem în situaţia asta pentru că Florin Cîţu a adunat o majoritate puternică în Parlament care a trimis Guvernul condus de el acasă. Cum poţi să spui că asta e soluţia?”, a spus Cioloş.

Alianţa pentru Unirea Românilor va merge, la consultările de la Palatul Cotroceni cu mandatul „clar” că ţara trebuie să iasă din criza actuală cu un premier din afara partidelor politice, a declarat copreşedintele partidului George Simion.

„Vom participa la Cotroceni cu un mandat clar: ţara trebuie să iasă din actuala criză. Noi am decis deja şi mergem cu acelaşi mandat la consultări: un premier independent pentru următoarele şase luni, un premier din afara partidelor politice, un premier precum Călin Georgescu”, a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, George Simion.

El a adăugat că din delegaţie vor face parte, alături de el, senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, vicepreşedinţii Marius Lulea şi Mihai Negoescu şi deputatul Geanina Şerban.

Călin Georgescu a create, recent, mișcarea „Pământul strămoșesc”, prin care vrea să ajute la „renașterea României”. „Nu mă interesează ce fac cei din politica actuală. „Pământul strămoșesc” are ca scop crearea unei atitudini sufletești în România”, spune el.

„Țelul nostru pe termen mediu și lung este reprofesionalizarea și recreștinarea României, prin crearea de rețele solide de mici producători și meșteșugari, a unei cooperații moderne ancorate în principiile demnității și împreună-lucrării, prin organizarea de activități, inclusiv culturale, care pot ridica poporul din starea de abandon în care se află”, subliniază Georgescu.

Ultimele stiri

Ministerul Sănătăţii: Peste 9.800 de cazuri noi de COVID-19; rata de infectare în Capitală – 9,62

Un număr de 9.864 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de...

Mai multe articole din aceeasi categorie