sâmbătă, octombrie 16, 2021
10.3 C
Craiova

Autobuze electrice pentru Craiova. A fost semnat contractul cu BMC

Primăria Craiova anunță că a fost semnat astăzi contractul cu producătorul BMC pentru furnizarea a 30 de autobuze electrice și 37 de stații de încărcare.

Valoarea contractului este de peste 61 de milioane de lei, fără TVA, sumă provenită din fonduri europene. Contractul prevede 22 de luni ca termen total de livrare, primul autobuz fiind livrat în a 15-a lună. Acestea vor avea o lungime de 12 metri și o capacitate de 91 de persoane dintre care 29 pe scaune, existând posibilitatea suplimentării numărului de locuri prin montarea de scaune rabatabile.

De asemenea, autobuzele vor avea dotări de ultimă generație, wi-fi, sistem de numărare a călătorilor, aer condiționat, monitoare LCD, camere de supraveghere, platformă coborâtă fără trepte sau rampă pentru scaun cu rotile.

Firma BMC fusese desemnată câştigătoare încă din luna mai, dar contractul nu a putut fi semnat din cauza contestaţiilor. Acum, primarul Lia Olguţa Vasilescu a putut profita de modificarea Legii achiziţiilor publice şi a semnat direct contractul cu BMC, chiar dacă procesul este încă pe rol, relatează gds.ro. „S-a modificat legea achiziţiilor şi ne permite să semnăm contractele, chiar dacă ele sunt în instanţă, la faza a doua, adică la apel. Noi putem să semnăm contractele dacă s-a câştigat în primă fază şi există o decizie a CNSC care dă dreptate primăriilor“, a anunţat edilul Craiovei.

 

Ultimele stiri

Cea mai mare infrastructură de Inteligență Artificială se construiește lângă Craiova

Cel mai mare centru de date din Europa centrală și de sud-est se construiește lângă Craiova, în comuna Mischii....

Mai multe articole din aceeasi categorie