duminică, iulie 3, 2022
26.8 C
Craiova

Autoritățile caută traseul cel mai bun pentru drumul expres Craiova – Târgu Jiu

Autoritățile din Dolj și Gorj poartă discuții în privința alegerii traseului optim pentru drumul expres Craiova-Târgu Jiu. Miercuri a avut loc și o videoconferință cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi.

„În acest moment, Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră se află în faza de derulare a contractului de „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova-Târgu Jiu”, astfel că a solicitat o ședință de lucru cu toți factorii implicați în procesul de aprobare și avizare al acestui proiect”, a anunțat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Și autoritățile din Gorj s-au întâlnit, marți, pentru a discuta despre acest traseu.

Au fost prezentate opt variante, dintre care două sunt luate în calcul: una pe Rovinari, alta pe Târgu-Cărbunești.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, crede că în maximum trei săptămâni se va cunoaște traseul final. Acesta consideră că varianta cea mai bună ar fi Craiova-Melinești-Târgu-Cărbunești-Scoarța- Târgu-Jiu.

CNAIR a semnat, în luna martie, contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Târgu Jiu” cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L.

Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile, iar termenul de execuție este de 24 de luni.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie