sâmbătă, iulie 31, 2021
34.4 C
Craiova

Avem 50 de zone sigure pentru scăldat la mare și în Deltă

Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) atrage atenția tuturor celor care în aceste zile caniculare vor să facă o baie în aer liber, în zone neamenajate și neonitorizate, să respecte atenționarea „Scăldatul interzis” inscripționată pe digurile și lacurile de acumulare aflate în administrarea Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA), subunități ale ANAR.

Odată cu creșterea temperaturilor și a disconfortului termic, puteți practica înotul sau vă puteți scălda doar în locurile identificate ca zone de îmbăiere, precum și în spațiile special amenajate pentru aceste activități.

La nivel național, autoritățile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere, din care 49 sunt localizate la Marea Neagră (de la Gura Portiței la Vama Veche), iar una este în orașul Tulcea (lacul Ciuperca).

Autoritățile de sănătate publică monitorizează, exclusiv din punct de vedere bacteriologic, calitatea apelor de îmbăiere. Ministerul Sănătății publică anual raportul acestor zone, afișat pe site-ul Agenției Europene de Mediu.

Harta interactivă privind apele de îmbăiere din întreaga Europă, inclusiv România, este disponibilă AICI.

 

 

Ultimele stiri

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, în spital după un accident vascular

Fostul mare fundaș stânga al Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, a suferit un accident vascular cerebral. El se află internat...

Mai multe articole din aceeasi categorie