vineri, februarie 26, 2021
16.5 C
Craiova

Avem (încă) un guvern depășit

Când spui guvern, spui autoritatea publică cea mai puternică din țară. Spui guvern și te gândești la oameni coerenți, competenți și, mai ales, dedicați unei misiuni nobile – aceea de a-și servi țara și poporul. Nu vă entuziasmați, nu este cazul nostru…

Coerența este atributul oamenilor care știu ce fac.

Vi se pare că miniștrii din acest cabinet amestecat sunt în cunoștință de cauză? Dincolo de „originile sănătoase” care țin de tunuri date de părinți sau rude sau de trecutul cu miros de securitate comunistă, prințișorii aflați la butoane abia acum învață cum se conduce un minister.

Competența este și ea o condiție a succesului. Aveți senzația că în acest guvern în afara competenței de a posta pe Facebook există și alte urme de profesionalism? Hai să vedem:

  • Ministrul economiei a tăiat finanțările pentru sprijinirea firmelor care fac export.
  • Ministrul sănătății dublează instituțiile din sistem și se bâlbâie „strategic” când e vorba să își asume ceva.
  • Ministrul educației deschide școlile pentru că așa a decis președintele.
  • Ministrul transporturilor s-a blocat pe șine cu CFR Marfă. Comisia Europeană cere lichidarea acestei companii.
  • Ministrul muncii contemplă legile pensiilor și salarizării și le încalcă flagrant.
  • Ministrul de interne a fost …ministrul transporturilor.

Exemplele pot continua, acest guvern este în situația nefericită de a nu face nimic pentru simplul motiv că nu poate!…

Niciun proiect valid, nicio investiție în economie, nicio empatie pentru bolnavi și bătrâni. Nimic pentru oamenii și firmele românești care au suferit în urma pandemiei de COVID-19. Doar vorbe goale pe Facebook. Și nici acelea scrise de ei, ci de oameni care știu să scrie corect în limba română.

În condițiile în care nu fac nimic, e complicat să vorbim despre patriotismul acestor personaje care s-au adunat la guvern.

Despre dorința de a face lucruri bune pentru poporul care i-a adus împreună în Palatul Victoria. Sigur, spun acest lucru ținând cont de faptul că aproape 70% din cetățenii cu drept de vot nu au votat pe nimeni. Dar, la așa reprezentativitate, așa competență!

Cei care susțineți acest guvern care reprezintă foarte puțină populație în mod real veți spune că încă nu au avut timp, de-abia s-au așezat în fotolii. Poate între fanii coaliției această explicație servește drept scuză. Dar nu este deloc așa.

Acești oameni ne-au spus de multă vreme că sunt pregătiți să guverneze.

Au fost parlamentari, iar unii au fost deja miniștri. Problema nu e una a timpului de pregătire pe care l-ar avea sau nu la dispoziție ca să miște ceva în România. Problema ține de pricepere. Din păcate pentru noi, sunt nepricepuți, sunt depășiți de felul în care funcționează sistemul public, nu sunt nici măcar experți în domeniile pe care le conduc. Niște personaje așezate în fotoliile unui guvern care nu servește scopului său. O mână de oameni care se reprezintă doar pe sine, partidele lor și grupurile de interese care i-au susținut să ajungă în funcțiile de decizie ale statului român. Unii au ajuns, iar unii încă împart cașcavalul puterii. Un șvaițer cu tot mai multe găuri…

Ultimele stiri

Polițiștii șpăgari de la Olt, ajutați de Curtea de Apel Craiova: flagrantul e respins!

Probele prin care era dovedit flagrantul în cazul celor patru polițiști șpăgari de la Poliția Rutieră Olt au fost...

Mai multe articole din aceeasi categorie