miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Azi începe activitatea Parchetul European. „Avem nevoie de fiecare euro!”

Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourová, comisarul Johannes Hahn (Buget)și comisarul Didier Reynders (Justiție) salută începerea activităților Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi.

Cei trei au transmis astăzi o declarație comună:

„Începând de astăzi, Parchetul European (EPPO) este în funcțiune. Aceasta deschide un nou capitol în combaterea criminalității transfrontaliere. Primul serviciu de urmărire penală supranațională își lansează operațiunile de protejare a banilor contribuabililor din UE, competent să investigheze și să judece infracțiuni precum spălarea banilor, corupția și frauda TVA transfrontalieră.

Numai în 2019, statele membre au raportat fraude care afectează 460 milioane EUR din bugetul UE. Astfel de activități frauduloase au un impact direct asupra vieții de zi cu zi a oamenilor, provocând grave daune economice. Acest lucru trebuie să se oprească, cu atât mai mult cu cât COVID-19 ne-a provocat profund economiile și avem nevoie de fiecare euro pentru redresare.

Acum, Parchetul European intervine pentru a consolida protecția bugetului UE. Acesta va observa implementarea NextGenerationEU cu un ochi de vultur pentru a se asigura că fondurile vor ajunge la economia noastră și la cetățenii noștri. Sunt în joc 750 de miliarde EUR în împrumuturi și subvenții.

Acest nou organism al UE este pe deplin independent. El va urmări și va aduce în fața justiției suspecții autorilor infracțiunilor în cele 22 de state membre participante ale UE. Suedia și-a exprimat interesul și intenționează să adere la EPPO în 2022. Încurajăm cele patru state membre care au ales să rămână în afară să adere și ele. Criminalitatea nu cunoaște granițe – trebuie să luptăm împreună ”, se arată în documentul semnat de cei trei.

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie