sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Azi se întrunește CSAT. Tema: cota de refugiați din Afganistan

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte astăzi, începând cu ora 16,00, la Palatul Cotroceni.

Potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la situaţia de securitate din Afganistan şi implicaţiile acesteia pentru România.

Prim-ministrul Florin Cîţu a precizat vinerea trecută că discuţiile referitoare la o eventuală cotă de refugiaţi afgani în România vor avea loc în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi la nivelul Uniunii Europene, întrebat de presă pe acest subiect.

„În ceea ce priveşte o eventuală cotă de refugiaţi în România, aceste discuţii vor avea loc în primul rând la nivelul Comisiei, al Uniunii Europene şi după aceea vom discuta şi în România. Bineînţeles, vom discuta şi în şedinţa de CSAT de săptămâna viitoare”, a arătat premierul într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

În România sunt șase centre de refugiați, situate în județele Timiș, Maramureș, Suceava, Giurgiu, Galați și în București.

Pentru a avea spații suficiente pentru ei, Ministerul de Interne face lucrări de extindere la trei dintre cele șase centre din țară, pentru a mări capacitatea de cazare.

România are în prezent 751 de locuri de cazare pentru refugiați, ocupate în proporție de 70% .

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie