Bani de la stat pentru plata chiriilor în mall-uri

La Ministerul Economiei a abut loc o întâlnire între oficialii instituției, ai RoRetail, Federației Patronale a Rețelelor deComerț, ai Asociației Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (Hora), industriei de beauty şi reprezentanții marilor centre comerciale din România.

Scopul întâlnirii l-a constituit definitivarea protocolului referitor la reglementarea situaţiei existente între proprietarii și chiriașii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2.

În urma discuțiilor s-a stabilit că retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată ca urmare a stării de urgență sau de alertă.

Banii vor fi putea fi accesați prin schema de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate de Covid-19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, ajungând de la 40 la 160 de milioane de lei.

Programul face parte din planul naţional de investiţii şi relansare economică, iar ghidul şi reglementările programului sunt, în prezent, în lucru. Reprezentanții Ministerului Economiei au transmis celor prezenţi că este important ca, pentru optimizarea efectelor acestor fonduri în economie, între retaileri şi mall-uri să existe o înţelegere.

Articole asemanatoare