Bătălia pentru Craiova: festival Untold (PNL) sau Dracula Park (PSD)?

Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova, încearcă să contracareze campania Liei Olguța Vasilescu și le promite tinerilor din oraș că va aduce festivalul Untold dacă va ieși primar.

„Untold la Craiova și orașul nostru Capitala Europeană a Tineretului.

Acestea sunt proiectele pe care tinerii din Craiova le-au cerut. Anul acesta Craiova ar fi putut fi Capitala Tineretului din România. Asta dacă s-ar fi pregătit asa cum trebuie pentru o astfel de competiție. Dar, ca si în cazul Capitalei Culturale Europene, autoritățile din Craiova au acționat haotic, fără niciun plan coerent.
Astăzi m-am întâlnit cu mai mulți tineri din Craiova care mi-au prezentat problemele pe care tânăra generație le întâmpină, în special în relația cu autoritățile locale.
De la locurile de muncă, la lipsa posibilităților de a îți petrece timpul liber, sau lipsa spațiilor amenajate unde să poți face miscare în aer liber.
În plus, transportul în comun este una dintre principalele probleme ridicate de tineri la întâlnirea de azi.
Seria de întâlniri va continua pentru că tinerii au fost mereu ignorați de actualii edili ai Craiovei.

În plus, îmi propun ca, după ce voi ajunge Primar, Craiova să intre în competiția pentru Capitală Europeană de Tineret. În 2015 acest titlu a fost obținut de Cluj Napoca.
Pentru tinerii din Craiova ar fi un lucru extraordinar, deoarece le-ar permite să își dezvolte potențialul creativ și să intre în contact cu tineri din întreaga Europă, iar principalul proiect va fi aducerea Untold la Craiova.
Tinerii craioveni merita din plin asta”, anunță Giugea.

Lia Olguța Vasilescu – Dracula Park și zonă pentru suporterii Universității

La rândul ei, Lia Olguța Vasilescu promite proiecte de anvergură. Pe lângă înființarea unui spital regional de pediatrie, fostul ministru PSD al Muncii vrea să creeze o zonă pentru suporterii Universității dar și un Dracula Park. Vasilescu spune că și ea s-a consultat cu tinerii din oraș în privința proiectelor de interes.

„Am făcut mai multe focus grupuri cu tinerii de până în 35 de ani și mai interesați decât de spital sau de orice au fost de acest proiect, Dracula Park. Este un proiect început în mandatul meu trecut, are partea de studiu de fezabilitate aprobată deja în Consiliul Local. Este o investiție a Primăriei Municipiului Craiova. Va fi administrat fie de o Direcție a Primăriei, fie de o firmă privată. Pentru că va avea Montaigne-rousse și echipamente care au nevoie de specialiști. Vrem să îl facem printre primele parcuri tematice din Uniunea Europeană, pentru că în fiecare țară există un parc specific zonei. În Franța este Asterix și Obelix. Toate măsurătorile care s-au făcut despre brandurile României, pe primul loc iese de fiecare data Dracula. Vrei să atragi un turist strain, cu ce îl atragi? Ce știe el despre România? Știe Nadia, Hagi și Dracula. Intenția noastră este să atragem mulți turiști străini. Este o investiție foarte mare”, a spus ieri Lia Olguța Vasilescu într-o emisiune la o televiziune locală.

Articole asemanatoare