vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Bilant de Craciun al Politiei Rutiere Gorj: 400 de amenzi in valoare de 150.000 de lei si 41 de permise retinute

Politia Rutiera Gorj nu a iertat nimic in perioada Craciunului! Politistii gorjeni i-au sanctionat pe toti cei care au incalcat legislatia rutiera, iar bilantul celor 5 zile, 22-26 decembrie, a fost unul deosebit. Au fost date amenzi de aproape 150.000 de lei, iar 41 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, au anuntat reprezentantii Poliției. De asemenea, si in zona de asigurare a ordinii publice, politistii din Gorj au aplicat legea

”În perioada 22-26 decembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat cu măsuri sporite, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi asigurarea fluenţei traficului rutier în zonele aglomerate.

În acțiunile desfășurate au fost implicați zilnic 90 de polițiști de ordine publică și poliție rutieră, fiind aplicate 481 de sancțiuni contravenționale, din care 61 pe linie de ordine și siguranță publică, în cuantum de peste 19.000 de lei și 397 de sancțiuni contravenționale pe linie rutieră, în cuantum de peste 150.000 de lei.

Polițiștii au desfășurat activități specifice de prevenire și combatere a fenomenului infracțional, fiind constatate 62 de infracțiuni, din care 20 contra persoanei, 13 contra patrimoniului, opt la regimul circulației rutiere și 18 pentru alte genuri de infracțiuni.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 41 de permise de conducere, din care 16 pentru depășirea limitei de viteză și cinci pentru conducere sub influența alcoolului și au retras șase certificate de înmatriculare.

Cu această ocazie polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic, să respecte regulile de circulație pe drumurile publice, având în vedere condițiile meteo și aglomerația din perioada sărbătorilor de iarnă”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

Acțiunile vor continua și de Revelion. ”Pentru conducătorii auto, aducem în atenție câteva recomandări preventive pentru această perioadă. Să se asigure că instalaţiile de climatizare şi dezaburire sunt în stare de funcţionare, pentru o bună vizibilitate, să evite acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie şi frânare, folosind cu precădere frâna de motor, pentru menținerea controlului asupra direcției; să păstreze distanţa între autovehicule şi să circule cu viteză redusă în condiţii de ceaţă şi/sau vizibilitate redusă, drum alunecos, acoperit cu apă sau zăpadă. Astfel, distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos pentru a se evita coliziunea cu cel din faţă sau deraparea autovehiculului. În situaţia în care rămâneţi în pană pe un sector de drum alunecos şi/sau cu vizibilitate redusă, încercaţi să scoateţi autovehiculul cât mai mult în afara părţii carosabile pentru a nu bloca circulaţia şi semnalizaţi-vă prezenţa prin aprinderea lămpilor de poziţie şi avarie, precum și utilizarea triunghiului reflectorizant”, au mai precizat reprezentanții IPJ Gorj.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În acest context, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

Amenda este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, de la 9 la 20 puncte-amendă, iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie