Black Friday in Romania. Vanzari record. Slatina pe locul 5 în acest top

Slatina pr locul 5 in topul vanzarilor de Black Friday.

Cele mai multe comenzi au fost făcute din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi, Slatina, anunță retailerul într-un comunicat de presă.

eMAG anunță că în primele 30 de minute au avut comenzi de 115
milioane lei.

Pragul celor 100 de milioane a fost atins după 23 de minute,
iar în primele 10 minute au fost puse peste 100.000 de comenzi. În primul minut
s-au făcut peste 10.000 de comenzi.

Cel mai scump produs achiziționat în primele minute a fost un Volvo XC 90 de 59.000 euro.

Mai mulți cumpărători s-au plâns de faptul că plata cu cardul pe site-ul eMag a dat erori.

Pe contul de Facebook al eMag se arată că problemele au fost remediate între timp. 

eMag a dat startul cumpărăturilor de Black Friday. Primele produse, telefoane, tlevizoare și electrocasnice, s-au vândut în câteva secunde.

Zeci de mii de români speră să reușească să cumpere produsele de care au nevoie la prețuri foarte bune. Dar autoritățile atrag atenția că multe dintre ”ofertele” de Black Friday sunt ”țepe”.

Autoritatea Națională pentru Administrare si Reglementare în Comunicații atrage atenția utilizatorilor să se informeze înainte de a face orice achiziție, astfel încât să aleagă produsul sau oferta care corespunde cel mai bine nevoilor lor, a informat ANCOM.

De cele mai multe ori, fiind presați de timp, utilizatorii se concentrează în special pe identificarea ofertelor cu prețuri mici, neglijând detaliile importante din spatele acestora.

Prin urmare, ANCOM le recomandă cumpărătorilor să aibă o atenție sporită în perioadele cu reduceri, iar atunci când examinează produsele, cum ar fi, de exemplu, abonamentele pentru servicii de telefonie, internet sau televiziune care pot include echipamente precum smartphone, tabletă sau televizor cu o reducere substanțială.

Iată ce trebuie să urmărească clienții care fac cumpărături de Black Friday

  • care este costul lunar al abonamentului care facilitează achiziționarea echipamentelor la prețuri reduse sau gratuite;
  • care este intervalul exact în care ar urma să beneficieze de eventuale reduceri ale costului lunar al abonamentului;
  • dacă serviciul este disponibil în zona lor de reședință. Pentru a verifica acoperirea cu semnal mobil pentru tehnologiile 2G/3G/4G, pentru toți operatorii mobili activi pe piața din Romania, utilizatorii pot consulta platforma informatica www.aisemnal.ro – site-ul realizat integral de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații;
  • care este perioada minimă contractuală, adica acel interval de timp în care utilizatorul nu poate renunța la contract fără a plăti taxe de reziliere anticipată – perioada limitată legal la 12 sau 24 de luni pentru contractele.

Livrarea de Black Friday

Utilizatorii trebuie să țină cont ca, din cauza numărului mare de comenzi, companiile care se ocupa de livrarea coletelor sunt suprasolicitate de Black Friday.

Totodată, coletele pot fi pierdute sau deteriorate în timpul transportului. De aceea, ANCOM le recomandă utilizatorilor să verifice ce opțiuni de livrare li se oferă și să aleagă servicii suplimentare de siguranță, cum ar fi serviciul cu deschidere la livrare sau serviciul de trimitere cu valoare declarată.

Păstrați documentele tranzacției!

În situațiile în care întâmpină probleme legate de livrarea unor produse comandate online, este necesar și eficient ca utilizatorii să se adreseze, în primul rând, magazinului online.

În cazul în care sesizarea nu este soluționată pe cale amiabilă, ANCOM le sugerează utilizatorilor să se adreseze Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Este important ca utilizatorii să păstreze toate documentele (factură, bon fiscal, formularul de livrare) care pot dovedi achiziția făcută.

Sursa: Libertatea.ro

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu