marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

BNR lansează monede de colecție cu Tudor Vladimirescu

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic monede din aur, argint, tombac cuprat și alamă pentru colecționare cu tema 200 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu.

Pe aversul fiecărei monede apare portretul și numele lui Tudor Vladimirescu, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, cu valorile nominale de 500 lei, 10 lei, 1 leu și 50 bani.

Reversul comun tuturor monedelor redă, în centru, monumentul de la Padeș și anul evenimentului aniversat, „1821”, în partea de jos, acvila de pe steagul lui Tudor Vladimirescu și, circular, inscripția „200 DE ANI DE LA REVOLUTIA CONDUSA DE TUDOR VLADIMIRESCU”.

Monedele vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur, argint și tombac cuprat vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tiraj și prețuri de vânzare

Tirajul maxim aprobat pentru moneda din aur este de 1.000 de piese, pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 de piese, iar pentru moneda din alamă pentru colecționare este de 20.000 de piese.

Preţurile de vânzare sunt:

  • 11.000 lei, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare;
  • 440 lei, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare;
  • 110 lei, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broșura de prezentare;
  • 10 lei, pentru moneda din alamă pentru colecționare.

Prețurile sunt fără TVA.

Monedele cu tema 200 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării puteți utiliza formulare accesibile aici.

În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, vă informăm că există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective.

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie